Gudelj maant stuurloos AZ tot haast: Typerend, alles is blijkbaar mogelijk...
"De prestaties zijn al niet denderend, dus we hebben de punten hard nodig"

Gudelj maant stuurloos AZ tot haast: "Typerend, alles is blijkbaar mogelijk..."

18-09-2014 17:26
1

Nemanja Gudelj vernam donderdag op zijn vrije dag dat Alex Pastoor niet langer trainer van AZ is. De aanvoerder is verrast door het besluit om per direct uit elkaar te gaan. 

Natuurlijk, er was een kans dat Pastoor niet de opvolger van Marco van Basten zou worden. "We wisten dat AZ al een paar dagen met hem onderhandelde, dus dan kan het altijd nog mis gaan. Maar dat er geen akkoord kon worden bereikt had ik toch niet verwacht", zegt Gudelj tegen Voetbal International.

"Ik moet zeggen dat ik in een heel korte tijd veel ervaring heb opgedaan. Voor mij is dit ook allemaal nieuw. En dat geldt eigenlijk voor bijna iedereen in deze selectie. Dit is misschien wel typerend voor de voetbalwereld. Je weet nooit alles. En alles is blijkbaar mogelijk..."

De spelersgroep probeert zich nu zo goed en kwaad als het kan af te sluiten van alles wat er achter de schermen gebeurt. "Ik heb het gevoel dat we in een soort draaikolk terecht zijn gekomen. Dan kun je niet zeggen dat het niets met je doet."

"De prestaties zijn al niet denderend, dus we hebben de punten hard nodig. Het is belangrijk dat er snel duidelijkheid komt en wij met een nieuwe trainer weer in dezelfde richting kunnen kijken", benadrukt de Serviër.