Groep D: Van Dijk begint met aanvaardbare remise in de Europa League
Celtic blijft overeind bij Red Bull Salzburg

18-09-2014 20:52

Celtic is in de Europa League van start gegaan met een verdienstelijk gelijkspel op bezoek bij Red Bull Salzburg. De Schotse topclub, met Virgil van Dijk als basisspeler, knokte zich naar een 2-2 remise.

Bij Celtic kreeg de op een zijspoor geraakte Derk Boerrigter wederom geen speeltijd. Van Dijk nam plaats op zijn vertrouwde positie in het hart van de defensie. Het was Red Bull Salzburg dat het beste van het spel had in eigen stadion, maar toch liep de Oostenrijkse kampioen door het scoreverloop constant achter de feiten aan.

Al in de veertiende minuut opende Wakaso Mubarak namelijk de score namens Celtic. Alan zorgde ruim twintig minuten later met een van richting veranderd schot voor de verdiende gelijkmaker. Na een uur spelen kwam Celtic wederom op voorsprong. Dit keer zag Scott Brown een volley vanaf 25 meter van richting veranderd worden en doel treffen. Een prachtige vrije trap van Jonatan Soriano betekende de 2-2.