Sevilla op halve kracht veel te sterk voor armoedig Feyenoord
Rotterdammers maken geen schijn van kans: 2-0

18-09-2014 22:53
22

Feyenoord reisde deze week af naar Sevilla om voor een stuntje te zorgen tegen de Europa League-winnaar. In de praktijk werden de Rotterdammers echter weggespeeld door de Spanjaarden, die niet eens met hun sterkst mogelijke ploeg speelden: 2-0.

Feyenoord leeft met een onbehaaglijk gevoel naar de klassieker toe, zondag tegen Ajax in De Kuip. De eerste groepswedstrijd in de Europa League donderdagavond in Spanje tegen Sevilla leverde een vrijwel kansloze nederlaag op. De ploeg van trainer Fred Rutten bleek in alle opzichten niet opgewassen tegen de sterke titelverdediger, die ook nogal wat kansen miste.

De manier waarop Feyenoord in de eerste helft twee treffers incasseerde, was zeer pijnlijk. De doelpunten vielen uit spelhervattingen en kwamen vrijwel identiek tot stand. In beide gevallen nam Gerard Deulofeu vanaf de linkerkant een vrije trap waarop niemand bij Feyenoord adequaat reageerde.

In de achtste minuut mocht de Pool Grzegorz Krychowiak ongehinderd intikken (1-0), na ruim een half uur kon de Kameroener Stéphane M'Bia vrij inkoppen (2-0). De Rotterdamse defensie stond erbij en keek ernaar, als figuranten in een slechte amateurwedstrijd. Ook de nieuwe doelman Kenneth Vermeer had geen oog op de scherp indraaiende trappen van Deulofeu.

Feyenoord toonde nauwelijks enige verbetering ten aanzien van de mislukte thuiswedstrijd afgelopen zaterdag tegen Willem II (1-2). Rutten had zijn basisteam nog wel flink gewijzigd. De aanvallers Jean-Paul Boëtius en Mitchell te Vrede moesten op de bank beginnen. Ook verdediger Terence Kongolo fungeerde als reserve.

Met vier middenvelders hoopte Rutten de Spaanse aanvalsdrift te beteugelen. De voorhoede bestond uit Ruben Schaken en Elvis Manu van wie de laatste in de eerste helft nog enig gevaar sorteerde. Jens Toornstra was in de 34ste minuut heel dicht bij een treffer. Zijn verrassende vrije trap in de korte hoek ketste via de linker- en rechterpaal terug het veld in.

Na de rust dreigde Feyenoord even volledig in te storten. Binnen tien minuten dwong de speelse thuisploeg drie grote kansen af. Met enig geluk kwam Vermeer die moeilijke fase ongeschonden door. Daarna schakelde Sevilla naar een lager tempo, zonder dat het fletse Feyenoord daarvan kon profiteren. Dankzij Vermeer bleef de onvermijdelijke nederlaag beperkt tot 2-0. (ANP)