Kopstoot levert Brandao monsterschorsing op; aanvaller pas in 2015 weer inzetbaar
Bastia-spits moet flink boeten voor incident tegen Paris Saint-Germain

Kopstoot levert Brandao monsterschorsing op; aanvaller pas in 2015 weer inzetbaar

19-09-2014 06:45
7

Bastia-aanvaller Brandão mag een half jaar niet in actie komen. Dat heeft het Franse competitiebestuur donderdag besloten. De Braziliaan kreeg een schorsing van zes maanden opgelegd.

Brandão ging eerder dit jaar volledig over de schreef, kort na afloop van een duel met Paris Saint-Germain. Hij wachtte in de catacomben tegenstander Thiago Motta op en deelde de PSG-speler een bewuste kopstoot uit. Motta liep hierbij een gebroken neus op. Brandão dacht slim te zijn door snel te vluchten, maar het hele incident werd feilloos geregistreerd door een camera in de gangen van het stadion.

De spits werd in afwachting van het onderzoek al voor vier weken geschorst, de Franse voetbalcompetitie wil de Braziliaan nu voorlopig niet op de velden zien. "Brandão is op 22 februari 2015 weer speelgerechtigd", laat de disciplinaire commissie weten in een verklaring. Het is niet de eerste keer dat Brandao bestraft wordt voor vuil spel. Afgelopen seizoen werd hij voor drie duels geschorst nadat hij Yohan Cabaye (PSG) een elleboogstoot uitdeelde.