'AZ voert enkele uren na vertrek Pastoor al een gesprek met enige kandidaat'
Alkmaarders zoeken naar zesde hoofdtrainer in een jaar tijd

'AZ voert enkele uren na vertrek Pastoor al een gesprek met enige kandidaat'

19-09-2014 07:00
12

AZ laat er geen gras over groeien. De Alkmaarse club is in een markante trainerssoap terecht gekomen en wil zo snel mogelijk de rust laten terugkeren in de Kaasstad.

Het begon enkele weken geleden met de gezondheidsklachten van hoofdtrainer Marco van Basten. Hij maakte begin deze week bekend niet langer de druk van het hoofdtrainerschap te willen dragen en besloot in Alkmaar verder te gaan als assistent. De rechterhand van Van Basten, Alex Pastoor, werd vooruitgeschoven als nieuwe hoofdtrainer van AZ. Groot was de verbazing toen de club donderdag meldde dat Pastoor per direct vertrekt uit het AFAS Stadion.

AZ en Pastoor konden het niet eens worden over de voorwaarden in zijn nieuwe contract als hoofdtrainer. Daarop besloten AZ de onderhandelingen niet alleen stop te zetten, Pastoor moest ook vertrekken bij de Alkmaarders. De ontslagen trainer heeft inmiddels aangegeven een zaak aan te spannen tegen de Noord-Hollandse club. Pastoor wil zijn functie als assistent in Alkmaar terugvorderen. Ondertussen is het bestuur bezig met het vastleggen van een opvolger voor Van Basten.

De club wil zo snel mogelijk verder en heeft eigenlijk maar één echte kandidaat. De Telegraaf schrijft dat AZ donderdagavond al een gesprek voerde met John van den Brom en diens agent Louis Laros. Over de uitkomst van het gesprek is nog niets bekend, al liet Van den Brom al weten graag bij AZ aan de slag te willen gaan. Van den Brom kan de zesde hoofdtrainer in een jaar tijd worden bij AZ na Gertjan Verbeek, Dennis Haar, Dick Advocaat, Marco van Basten en Alex Pastoor.