Unicum voor Cocu in Europa: PSV na 34 jaar weer volledig Nederlands
Laatste keer dat PSV met elf Nederlanders aantrad dateert uit 1980

Unicum voor Cocu in Europa: PSV na 34 jaar weer volledig Nederlands

19-09-2014 08:20
17

Phillip Cocu, trainer van PSV, stuurde donderdag in het Europa League-duel met Estoril Praia elf Nederlandse spelers het veld in. Een unicum, zocht De Telegraaf een dag later uit.

De krant meldt vrijdag dat het - tot donderdag - sinds oktober 1980 niet meer is voorgekomen dat PSV met elf Nederlandse spelers aan de aftrap van een Europese wedstrijd stond. Op 22 oktober van dat jaar gebeurde dit voor het laatst. Toen was het Duitse Hamburger SV de tegenstander van de club uit Eindhoven.

De basiself van PSV bestond toentertijd uit Pim Doesburg, Ernie Brandts, Piet Wildschut, Jan Poortvliet, Huub Stevens, Adrie van Kraay, René van de Kerkhof, Michel Valke, Willy van de Kerkhof, Paul Postuma en Willy van der Kuijlen. Cocu deed, net als 34 jaar geleden, tegen de Portugezen ook een beroep op elf Nederlanders.

PSV trad donderdag aan met Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Wijnaldum, Hendrix, Maher, Narsingh, De Jong en Locadia. De Nederlandse dominantie pakte goed uit voor Cocu en co. PSV won het Europa League-duel met 1-0.