Maher: We moeten niet teveel bezig zijn met zijn afwezigheid
Middenvelder houdt goed gevoel over aan duel met Estoril

Maher: "We moeten niet teveel bezig zijn met zijn afwezigheid"

19-09-2014 09:25
8

De 1-0 overwinning in de Europa League was slechts een magere afspiegeling van het kwaliteitsverschil tussen PSV en Estoril. Middenvelder Adam Maher bekijkt het positief en zag de Eindhovenaren - zonder Memphis Depay - het juiste antwoord geven na de competitienederlaag tegen PEC Zwolle.

Yorick Hokke
EINDHOVEN

Ondanks een groot aantal mogelijkheden in de eerste helft was het donderdagavond alleen Luuk de Jong die het net wist te vinden voor PSV. Maher erkende dat zijn ploeg Estoril te lang in leven had gehouden. "Daar heb je helemaal gelijk in. We hebben heel veel kansen gehad en konden aan ons doelsaldo werken", laat de middenvelder weten aan VoetbalPrimeur. "Gelukkig hebben we in ieder geval drie punten, dat is toch het belangrijkste."

Natuurlijk ging het ook na afloop van het duel met Estoril over de afwezigheid van Memphis Depay, die vorige week een liesblessure opliep en zes tot acht weken aan de kant staat. "Hij is een belangrijke speler voor ons, maar we hebben hem er nu niet bij", aldus Maher. "Daarom moeten we het doen met de jongens die we nu hebben en niet teveel bezig zijn met zijn afwezigheid."

Voor Maher en consorten wacht komend weekend een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, dat verrassend goed presteert en derde staat in de Eredivisie. "Het is een goede ploeg, die het momenteel leuk doet. Maar wij moeten thuis gewoon drie punten halen tegen deze tegenstander. Daar hebben wij de kwaliteiten voor in huis", besluit de middenvelder.