In het kort: Eibar blijft stunten, Bordeaux trotse koploper in Frankrijk

In het kort: Eibar blijft stunten, Bordeaux trotse koploper in Frankrijk

19-09-2014 23:15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Eibar blijft overtuigen in Spanje
Eibar blijft goed presteren in de Primera División. De naar het hoogste Spaanse niveau gepromoveerde club won vrijdag de uitwedstrijd bij Elche (0-2). Eibar boekte de tweede zege in vier competitiewedstrijden. De club uit de gelijknamige stad met ruim 27.000 inwoners heeft een stadion dat slechts plaats biedt aan ruim 5.000 toeschouwers. Eibar dankte de zege aan doelpunten van Dani Garcia en Raul Albentosa voor rust.

Bordeaux nieuwe koploper Ligue 1
Girondins Bordeaux staat even op kop in de Franse Ligue 1. De club won vrijdag voor eigen publiek van hekkensluiter Evian (2-1), dankzij doelpunten van Diego Rolan en Wahbi Khazri. Girondins Bordeaux heeft voorlopig twee punten meer dan Lille, dat zondag Montpellier ontvangt.

Arsenal zeker zes weken zonder Franse back
Arsenal kan zeker zes weken niet beschikken over Mathieu Debuchy. De Franse international heeft een enkelband beschadigd. "Ze gaan nu bekijken hoe ernstig de schade is. Als hij geen operatie nodig heeft, dan zal hij er zes weken uit zijn. Als dat wel het geval is, zijn we hem drie maanden kwijt", zei manager Arsène Wenger vrijdag. Debuchy liep de blessure vorig weekeinde op in het duel met Manchester City. Hij miste dinsdag al het Champions League-duel met Borussia Dortmund.

Liverpool houdt Sturridge-hoop
Liverpool-trainer Brendan Rodgers hoopt in de derby tegen Everton, volgende week, weer een beroep te kunnen doen op Daniel Sturridge. De aanvaller kampt met een dijbeenblessure. Sturridge mist sowieso ook de wedstrijd tegen West Ham United van komend weekend. "Hopelijk is hij volgende week terug in training en heeft hij een kans om de derby te halen", zegt Rodgers. Aanvaller Sturridge liep zijn blessure op in dienst van de Engelse nationale ploeg.

Feyenoord krijgt compliment van UEFA
Feyenoord spreekt op de officiële website zijn dankbaarheid uit voor de achthonderd fans van de club, die donderdag aanwezig waren in Sevilla. Het Legioen gedroeg zich keurig in Spanje en dat leverde de Rotterdamse club onder meer een compliment van de UEFA op. 'Feyenoord heeft na afloop zowel van de UEFA als Sevilla complimenten gekregen over het meegereisde publiek', laat de club weten. Feyenoord verloor het Europa League-duel donderdag met 2-0.

Vlaar twijfelgeval bij Aston Villa
Het is nog onduidelijk of Aston Villa komend weekend een beroep kan doen op Ron Vlaar. De verdediger van het Nederlands elftal ondervindt volgens The Daily Express nog altijd hinder van een kuitblessure. Door de kwetsuur ontbrak Vlaar afgelopen week tijdens de overwinning op Liverpool. Eerder moest hij ook de interlands van Oranje tegen Italië en Tsjechië laten schieten.

Demouge staat rugnummer af aan fans
Frank Demouge heeft zijn rugnummer bij Roda JC Kerkrade moeten afstaan. De spits droeg tot voor kort het nummer twaalf op de rug, maar de club heeft besloten dit rugnummer toe te kennen aan de supporters, oftewel: de twaalfde man. Dat meldt L1 vrijdag. De club besloot hiertoe doordat de fans van Roda ondanks de degradatie massaal de weg naar het stadion blijven vinden. Demouge zal in het vervolg van het seizoen met cijfer vijftien op de rug spelen.