Pastoor vindt een pedant mannetje zijn prima: Maar dit gaat te ver
"Dat dit gebeurt, zorgt ook bij Van Basten voor veel ongeloof"

Pastoor vindt een pedant mannetje zijn prima: "Maar dit gaat te ver"

19-09-2014 12:03
6

Dat Alex Pastoor door AZ aan de kant geschoven is, heeft een flinke klap in huize Pastoor teweeg gebracht. De trainer werd donderdag zonder pardon op straat gezet, omdat beide partijen het niet eens konden worden over de duur van het contract als hoofdtrainer.

"Ik vind het prima als ze mij een pedant mannetje vinden of een slechte trainer. Dat kan ik hebben, maar dit gaat te ver", zei Pastoor vijrdag tegen Radio538, geciteerd door De Telegraaf. "Dit heeft natuurlijk een gigantische impact op mijn gezin. Maar ik blijf een voetballiefhebber en ik hoop dit weekend nog met mijn zoontje naar Feyenoord-Ajax te gaan."

Het treurspel bij AZ kreeg donderdag een onverwachte en bizarre wending, toen de Alkmaarders bekend maakten dat Pastoor per direct vertrokken is. Het zou in onderling overleg gegaan zijn, maar inmiddels is wel duidelijk dat de coach het er niet mee eens is. Pastoor was de beoogde nieuwe hoofdtrainer, toen bleek dat Marco van Basten om gezondheidsredenen een stap terug deed en verder gaat als assistent. 

Maar AZ en Pastoor konden het niet eens worden over de invulling van het nieuw op te stellen contract. AZ wilde tot het einde van het seizoen samenwerken, terwijl Pastoor een langer dienstverband voor ogen had. Daarop barste kennelijk de bom en kon de trainer vertrekken. Van Basten, die dus nog steeds in Alkmaar werkzaam is, heeft het met verbazing gadegeslagen.

"Ik heb Marco donderdagochtend gesproken en hij is vol ongeloof", vertelde Pastoor. "We hebben altijd prettig samengewerkt. We konden ons vinden in zowel de eerste als de tweede rolverdeling. Dat dit gebeurt, zorgt ook bij hem voor veel ongeloof."