Opgelucht AC Milan moet aan de bak tegen ontslagen coach

Opgelucht AC Milan moet aan de bak tegen ontslagen coach

20-09-2014 06:45

Koploper AC Milan treedt zaterdag aan tegen nummer drie Juventus. Beide ploegen hebben zes punten uit twee wedstrijden en dus mag deze wedstrijd ook op papier een topper genoemd worden. De grote vraag is of Milan dit seizoen wel een topper kan blijven. Vorig jaar was de achterstand aan het eind van het seizoen 45 punten op landskampioen en tegenstander van zaterdag Juventus.

Tot nu toe is dit seizoen een opluchting voor iedereen die Milan een warm hart toedraagt. In eigen huis werd er met 3-1 gewonnen van SS Lazio en uit bij Parma werd afgelopen weekend spectaculair met 5-4 gewonnen. Vorig jaar werd er twee keer gelijkgespeeld tegen Lazio en tegen Parma werd er zelfs twee keer verloren. De teleurstellende achtste plek van vorig seizoen moet snel worden vergeten en daarom waren de Rossoneri van coach Filippo Inzaghi duidelijk aanwezig op de transfermarkt.

Transferdrukte
Onder andere keeper Diego López (Real Madrid), verdediger Alex (PSG), middenvelder Marco van Ginkel (Chelsea), aanvallers Jérémy Ménez (PSG), Fernando Torres (Chelsea) en Giacomo Bonaventura (Atalanta Bergamo) werden deze zomer toegevoegd aan de selectie. Spits Mario Balotelli die vaak trefzeker was in het shirt van Milan, werd deze zomer voor ruim twintig miljoen euro verkocht aan Liverpool FC.

Doelpunten
Met het vertrek van Balotelli werden er flink wat doelpunten ingeleverd. In Milan werd verwacht dat de gehuurde Torres de ingeleverde doelpunten zou opvangen. De geblesseerde Spaanse spits zal nog zijn best moeten doen om de Fransman Ménez achter zich te laten. Ménez, die transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain, maakte met drie doelpunten in twee competitieduels indruk op coach Inzaghi en clubeigenaar Silvio Berlusconi. “Niet veel mensen waren overtuigd van zijn kunnen”, aldus Inzaghi. Ook Berlusconi complimenteerde de spits telefonisch na de wedstrijd tegen Parma.

Juventus
Landskampioen Juventus heeft dit seizoen nog geen tegendoelpunt geïncasseerd. Er werd met 1-0 bij Chievo gewonnen en in eigen huis werd Udinese met 2-0 aan de kant gezet. Antonio Conte vertrok deze zomer als coach bij Juventus en zette zijn carrière voort als bondscoach van Italië. Massimiliano Allegri is de nieuwe coach van de Oude Dame. Hij werd in 2010 de coach van Milan, maar werd afgelopen seizoen in januari ontslagen. De wedstrijd AC Milan – Juventus begint zaterdag om 20:45 uur.

(Kevin Bonhof/VoetbalPrimeur)