Geboren NAC-fan bezorgt Willem II zege in beladen burenruzie
Doelpunt in extremis maakt verschil: 2-1

19-09-2014 21:51
1

Willem II heeft de overwinning tegen Feyenoord van vorige week een goed vervolg gegeven in de altijd zeer beladen burenruzie tegen NAC Breda. Uitgerekend Robert Braber, een fanatieke NAC-fan in Tilburgse dienst, maakte diep in blessuretijd het verschil: 2-1.

Willem II leek het nodige vertrouwen te hebben overgehouden aan de knappe uitoverwinning op Feyenoord (2-1) van vorige week. De Tilburgers begonnen feller en scherper aan het duel en voetbalden het eerste half uur een handvol kansen bij elkaar. Het enige wat de ploeg van Jurgen Streppel zich kon verwijten, was dat er daar maar één van werd benut. Dat doelpunt kwam op naam van Ben Sahar, die de bal na twaalf minuten na een fraaie steekpass van Jordens Peters onder doelman Jelle ten Rouwelaar doorschoof.

De keeper had vervolgens wel een passend antwoord op schoten van Samuel Armenteros en een kopbal van Robert Braber, die uitstekend bediend werd door debutant Jerson Cabral. De huurling van Twente verving rechts voorin de geblesseerde smaakmaker Terell Ondaan.

NAC, dat met dezelfde elf spelers begon als vorige week tegen Dordrecht, meldde zich pas na dertig minuten voor het doel van Kostas Lamprou. Adnane Tighadouini, al wekenlang de gevaarlijkste aanvaller van NAC, krulde de bal uit de eerste kans van de Bredanaars buiten bereik van de Griek tegen de paal. Toch kwam NAC voor rust op gelijke hoogte. Uros Matic mocht vrij opstomen en trof van zo'n twintig meter afstand doel met een laag schot (1-1).

Na rust hadden beide doelmannen het lang stukken rustiger, mede omdat het spel slordiger werd. Pas in de slotfase drong Willem II, waar Bruno Andrade in de spits Armenteros was komen aflossen, wat aan. De formatie was nadrukkelijk op zoek naar een strafschop, eerst na een duw van Rémy Amieux tegen Cabral, daarna ging Braber iets te gretig naar de grond. Beide keren ging de bal niet op de stip. Uiteindelijk tikte Braber, nota bene supporter van NAC, in de 92ste minuut op aangeven van Andrade de bal alsnog achter Ten Rouwelaar: 2-1. (ANP)

Doelpuntenmakers:

13' Ben Sahar 1-0
42' Uros Matic 1-1
90+2' Robert Braber 2-1