Van Basten: Ik heb het idee dat Pastoor me weg wilde hebben
Vervanger oud-topspeler gedroeg zich vreemd

Van Basten: "Ik heb het idee dat Pastoor me weg wilde hebben"

19-09-2014 22:23
15

Alex Pastoor komt meer en meer onder vuur te liggen bij AZ. In navolging van technisch directeur Earnest Stewart heeft ook Marco van Basten zich negatief uitgelaten over de trainer, die op zijn advies werd aangesteld als assistent.

Pastoor verving Van Basten toen laatstgenoemde ziek thuis bleef en solliciteerde vervolgens wel heel nadrukkelijk naar een vaste baan als hoofdcoach, terwijl op dat moment nog helemaal niet duidelijk was dat Van Basten een stap terug zou gaan doen. "Ik heb mijn twijfels bij de handelswijze van Pastoor, ik heb het idee dat hij wel erg graag van me af wilde", zei Van Basten volgens Voetbal International-presentator Wilfred Genee in een onderling telefoongesprek.

Dat gevoel van Van Basten kwam niet uit het niets. Zo stelde Pastoor het bepaald niet op prijs dat de zieke coach kwam kijken bij een oefenwedstrijd en pikte de interim-trainer de parkeerplaats van de voormalig topspits in. Daarnaast weigerde hij overleg met Van Basten over sc Heerenveen, waar laatstgenoemde twee jaar lang coach was. Bij twee besprekingen over het eerste elftal was Van Basten niet welkom, kreeg hij van Pastoor te horen.