Dan besef je wat deze wedstrijd betekent voor de supporters
Willem II-coach kan geluk niet op na derbyzege

"Dan besef je wat deze wedstrijd betekent voor de supporters"

19-09-2014 23:37

Willem II heeft na zes wedstrijden al negen punten verzameld in de Eredivisie. De promovendus maakte het feestje vrijdagavond compleet door in eigen huis aartsrivaal NAC Breda met 2-1 te verslaan. Trainer Jurgen Streppel was na afloop dan ook een zeer blij man.

Onder de fans van Willem II ontstond na het laatste fluitsignaal een waar volksfeest. Streppel genoot zichtbaar. "Dan besef je wat het betekent voor de supporters om deze wedstrijd te winnen. Ik vind het een verdiende overwinning. In de eerste helft hadden we na ons eerste doelpunt uit moeten lopen naar 2-0 of 3-0. Maar op een gegeven moment lieten we NAC in het spel komen en toen viel de 1-1, waarover de scheidsrechter in de rust zei dat hij had moeten fluiten voor een overtreding."

Wedden

Meer odds

"Na rust was het een slijtageslag en waren wij de enige ploeg die probeerde te voetballen. Ik heb altijd gezegd dat het 'echte' voetbal uiteindelijk wint. Dan is het extra lekker als dat tegen de buurman gebeurt. We hebben gewoon een goede ploeg. En dan zijn er zelfs nog een aantal jongens die nog niet helemaal fit zijn", besloot Streppel voor de camera van FOX Sports.