Het zou AZ sieren als ze de zaak eerst afronden met Pastoor
CBV steunt ontslagen coach voorlopig

"Het zou AZ sieren als ze de zaak eerst afronden met Pastoor"

19-09-2014 23:57
3

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal schaart zich voorlopg achter Alex Pastoor inzake de soap bij AZ. Directeur Gerard Marsman hoopt dat de Alkmaarders snel een regeling treffen met de trainer, die zelf door wil als assistent-trainer in Alkmaar.

AZ heeft echter geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking met Pastoor en is al in gesprek met andere coaches. "Het is in deze zaak moeilijk om te duiden waar het precies fout is gegaan", vertelt Marsman aan Voetbal International. "Het is ook geen probleem dat de club op zoek gaat naar een opvolger. Maar het zou AZ sieren als ze de zaak met Pastoor eerst af zouden ronden."

"Dat hebben we vanuit het CBV ook aangegeven in meerdere gesprekken. En dat lijkt me ook niet zo spannend. Ze hebben de keuze immers al gemaakt. Maar wij komen als organisatie op voor de trainer/coach, lid of geen lid, want een dergelijke erecode geldt voor iedereen", vervolgde Marsman. Technisch directeur Earnest Stewart is het niet met Marsman eens. "Waarom mogen wij niet praten met potentiële nieuwe hoofdtrainers tijdens het afwikkelen van een contract van een assistent?"