Ogen Vermeer schieten vuur: Ik heb Ajax helemaal niks geflikt!
"Ik mocht mijn club uitkiezen en daar is slim gebruik van gemaakt"

Ogen Vermeer schieten vuur: "Ik heb Ajax helemaal niks geflikt!"

20-09-2014 07:13
20

Op niemand staan de schijnwerpers zondag meer gericht dan op Kenneth Vermeer. De doelman verruilde Ajax afgelopen maand voor aartsrivaal Feyenoord en dat werd hem in Amsterdam niet helemaal in dank afgenomen.

In de afgelopen weken hoorde en las Vermeer telkens weer iemand anders zeggen hoe teleurgesteld men was over de keuze van de goalie, die Ajax bovendien een kunstje zou hebben geflikt. Zijn ogen schieten echter vuur als hij die suggestie voorgelegd krijgt.

"Ik heb Ajax helemaal niks geflikt!", zegt Vermeer in De Telegraaf. "Er stond een bedrag in mijn contract waarvoor ik weg kon. Ik mocht mijn club uitkiezen en daar is slim gebruik van gemaakt. Mijn zaakwaarnemer heeft alles geregeld en verder heb ik me lekker op het voetballen geconcentreerd."

Hoe is nu het contact met Frank de Boer? "Geen contact... Ik heb veertien bij Ajax gespeeld, daarom zal het een speciale wedstrijd voor mij zijn. Maar ik speel nu voor Feyenoord en ik heb nu maar één insteek: gewoon winnen van Ajax", aldus Vermeer.