'Gefrustreerde Hiddink denkt na twee maanden al over vertrek als bondscoach'
KNVB maakt zich zorgen over positie van trainer

'Gefrustreerde Hiddink denkt na twee maanden al over vertrek als bondscoach'

20-09-2014 07:22
12

Zijn tweede periode als bondscoach van Oranje is Guus Hiddink vooralsnog veel minder goed bevallen dan hij had gedacht. De trainer heeft dat intern meerdere keren laten weten en zich zelfs openlijk afgevraagd of het niet beter was als hij ermee zou stoppen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Volgens de ochtendkrant is de KNVB bezorgd over de positie van Hiddink, die in zijn eerste twee wedstrijden met het Nederlands elftal onderuit ging. De oefenmeester gaf na het verlies in Tsjechië al een interview waarvan het chagrijn en de onmacht afdroop en nu blijkt dat hij binnenskamers nog wat verder is gegaan.

Hiddink heeft zich daar uit frustratie zelfs openlijk afgevraagd of het niet beter was op te stappen als bondscoach. Tot verbazing van velen deed hij dat meer dan eens. Komende week worden in Zeist de eerste weken geanalyseerd. Bij Oranje zit niemand op een crisis te wachten, maar men rekent er wel op dat Hiddink een eerlijke analyse heeft gemaakt van zijn functioneren. En dat hij daar iets mee doet.

De vraag is vooral of Hiddink nog werkelijk de gedrevenheid en échte wil heeft om zich vol in Oranje te storten. Én of zijn methode met veel vrijheid en verantwoordelijkheid wel bij de huidige spelersgroep past. De trainer laat zelf weten dat hij door wil. Hij gaat zijn contract tot het EK 2016 uitdienen. In de komende weken moet tegen Kazachstan en IJsland blijken of hij en Oranje zich weten te herpakken.