Weggestuurde El Ghazi: Deze Rotterdammer is nu een echte Ajacied
"Het is duidelijk dat ik er in De Kuip op ben gebrand om mezelf te laten zien"

Weggestuurde El Ghazi: "Deze Rotterdammer is nu een echte Ajacied"

20-09-2014 07:56
4

Anwar El Ghazi maakt zich op voor zijn eerste Klassieker. Voor spelers is een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord altijd bijzonder, maar voor de jonge aanvaller is het nog net even iets specialer. "Deze Rotterdammer is nu een echte Ajacied", zegt hij in De Telegraaf.

El Ghazi is namelijk geboren onder de rook van Rotterdam en speelde zelfs twee jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord. Tot een doorbraak kwam het echter niet, omdat hij van de club moest vertrekken. "Dat ik werd weggestuurd, deed me pijn", zegt El Ghazi, die zich achteraf wel enigszins in de argumenten van destijds kan vinden.

"Ik was te speels, gaf op de trainingen niet honderd procent en had te weinig werklust. Dat klopte ook. Maar ik vind wel dat Feyenoord meer had kunnen doen om me te motiveren", vertelt de negentienjarige rechtsbuiten, die geen wrok koestert. "Maar het is duidelijk dat ik er in De Kuip op ben gebrand om mezelf te laten zien en Ajax te helpen. Dat wil ik elke wedstrijd, maar dit is zeker een extra motivatie."

El Ghazi lijkt definitief te zijn doorgebroken. Toch vindt hij zelf dat hij nog veel beter kan. "Ik vind dat ik nog beslissender moet zijn en er meer dreiging van me af moet komen. Dat is het voornaamste doel. Ik vind ook dat ik nog veel fitter kan worden. Ik ben pas op weg om een atletisch lichaam te krijgen. Als dat lukt, is het een feest voor mezelf."