Ik kan niet anders concluderen dan dat ik momenteel bewust beschadigd word
"Dan is dat een shock, verbijsterend en onbegrijpelijk om te zien"

"Ik kan niet anders concluderen dan dat ik momenteel bewust beschadigd word"

20-09-2014 08:26
2

Alex Pastoor is verbolgen over zijn ontslag bij AZ en de manier waarop men in Alkmaar daarover communiceert. De trainer hoorde technisch directeur Earnest Stewart allerlei uitspraken doen die volgens hem maar één doel hebben.

"Ik kan niet anders concluderen dan dat ik momenteel kennelijk bewust beschadigd word", zegt Pastoor in De Telegraaf. Zo zei Stewart vrijdag nog dat hij er zeker van was dat de assistent-trainer het verhaal over Marco van Basten heeft gelekt.

Pastoor heeft dat altijd ontkend en ook De Telegraaf heeft inmiddels laten weten dat de coach niet de bron is. De oefenmeester begrijpt intussen vooral de extreme omslag in een paar dagen niet. "De directie, met Earnest Stewart en Robert Eenhoorn, heeft me grote complimenten gegeven voor de manier, waarop ik de zaak heb waargenomen tijdens de 'crisis' met de absentie van Marco."

"Ze wilden daarmee hun vertrouwen naar mij uitspreken, en wilden het definitief voortzetten met de klus als hoofdtrainer. Dan is het een shock, verbijsterend en onbegrijpelijk om te zien, dat dat binnen een paar dagen 180 graden de andere kant op is gedraaid", aldus Pastoor. Overigens zou Marco van Basten het idee hebben gehd dat Pastoor hem weg wilde hebben.