Mourinho wil hardere aanpak Man City: Pak punten en prijzen van ze af

Mourinho wil hardere aanpak Man City: "Pak punten en prijzen van ze af"

20-09-2014 08:39
5

José Mourinho vindt dat de UEFA niet genoeg doet om ervoor te zorgen dat clubs zich aan de Financial Fair Play-regels houden. De trainer van Chelsea merkt dat de huidige straffen niet voldoende zijn om goed gedrag af te dwingen.

Mourinho pleit dan ook voor een hardere aanpak van clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City, zondag de tegenstander van Chelsea. "Iedereen weet dat er boetes bestaan. En als er boetes zijn, bestaat er controle", begint de Portugees zijn betoog.

"Maar zijn boetes ook eerlijke straffen? Ik denk het niet. Naar mijn mening zou je direct moeten beginnen met het afpakken van punten en prijzen. Als je veel geld hebt maken boetes niet zoveel uit. Je wint prijzen, betaalt de boetes en gaat door."

"Daarna moet je twee spelers van je inschrijflijst voor de Champions League halen. Nou, dan ga je door met 22 in plaats van 24 spelers. Maar als je hoort dat je het volgende seizoen op min zes begint, of dat je in de Europa League in plaats van de Champions League moet spelen, dan is het ernstiger", besluit The Special One.

Manchester City kreeg afgelopen seizoen een boete opgelegd van ruim zestig miljoen euro. Als ze het in de komende jaren beter doen, hoeft daar echter maar 25 miljoen euro van te worden betaald. Daarnaast hebben de Engelsen dit seizoen een Europese selectie van 21 in plaats van 25 spelers.