Mourinho: Als hij trainer wil worden, zou hij mij kunnen opvolgen bij Chelsea
Portugees breekt lans voor Lampard

Mourinho: "Als hij trainer wil worden, zou hij mij kunnen opvolgen bij Chelsea"

20-09-2014 10:46

Ondanks zijn pikante overstap naar Manchester City heeft José Mourinho nog altijd veel respect voor Frank Lampard. Volgens de oefenmeester van Chelsea is het niet eens ondenkbaar dat de middenvelder hem ooit zou opvolgen als trainer bij The Blues.

De 36-jarige Lampard verliet Chelsea aan het einde van vorig seizoen en stapte over naar het Amerikaanse New York City FC. Vervolgens tekende de middenvelder tot verbijstering van de Chelsea-fans tijdelijk bij City. Desondanks denkt Mourinho dat de legendarische status van Lampard bij Chelsea onaangetast is gebleven.

"Ik geloof nog steeds dat de woorden van clubeigenaar Roman Abramovich - dat Lampard kan terugkeren wanneer hij wil en mag doen wat hij wil - niet in gevaar zijn. Het is slechts een periode in zijn carrière", aldus Mourinho tegenover Engelse media. "Het was een optie en daar heeft hij gebruik van gemaakt. Zijn plaats in de Chelsea-historie is onaantastbaar. Op een dag kan hij terugkomen. Als hij trainer wil worden, zou hij ook mij kunnen opvolgen."