Smerige overtreding komt Chileens international op zware schorsing te staan
Valdivia accepteert lange schorsing

Smerige overtreding komt Chileens international op zware schorsing te staan

20-09-2014 11:20

De Chileense international Jorge Valdivia heeft een schorsing van twaalf wedstrijden opgelegd gekregen voor zijn zware overtreding in de Braziliaanse competitie. De middenvelder heeft de straf inmiddels geaccepteerd.

In de wedstrijd van zijn club Palmeiras tegen Flamengo (2-2) ging hij na een verloren duel op het bovenbeen van zijn op de grond liggende tegenstander Amaral staan. Hij kreeg hiervoor de rode kaart. Het Braziliaanse sporttribunaal strafte hem vrijdag (lokale tijd) met twaalf duels. Valdivia maakte in de wedstrijd zijn rentree nadat hij een maand aan de kant had gestaan met een spierblessure.

Wedden

Meer odds

Zijn club heeft hem ook een interne staf opgelegd voor zijn actie. Valdivia heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd en inmiddels zijn excuses aangeboden aan Amaral. De middenvelder zat tijdens het WK 2014 met Chili ingedeeld in een poule met onder meer het Nederlands elftal. In de wedstrijd tegen de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal kwam Valdivia na zeventig minuten binnen de lijnen.