Ajax-talent kiest voor Real: De technisch directeur van Ajax zou het moeten weten
"Minks beslissing om voor Real te kiezen, heeft niets met geld te maken"

Ajax-talent kiest voor Real: "De technisch directeur van Ajax zou het moeten weten"

20-09-2014 13:22
26

Ajax ziet met Mink Peeters weer een talent uit de jeugdopleiding vertrekken. De pas zestienjarige jeugdspeler stond in de belangstelling van clubs uit heel Europa en koos uiteindelijk voor een transfer naar Real Madrid. Dat had evenwel niets te maken met geld.

"Het was voor Mink – die uiteindelijk het laatste woord had - geen makkelijke keuze", begint de vader van Mink in gesprek met Ajax Showtime. "Hij heeft de afgelopen jaren met buitengewoon veel plezier bij Ajax gespeeld, heeft er veel geleerd en heeft het er al die tijd, ook buiten het veld, prima naar zijn zin gehad."

Het talent had graag nog jaren voor Ajax gespeeld, maar een contractaanbieding bleef uit. "Eigenlijk was het helemaal geen keuze. De leiding van Ajax kiest ervoor om hun Nederlandse jeugdspelers pas een eventueel contract aan te bieden als ze 17 jaar zijn. Dat is hun goed recht en die beslissing hebben wij te respecteren. Het idee achter dat besluit zal zijn dat jeugdvoetballers die eenmaal bij Ajax spelen, daar ook niet uit zichzelf weg willen en zullen gaan." Immers: bijna iedereen wil voor Ajax, Feyenoord of PSV spelen.

"Dat is inderdaad bíjna het hoogste wat je als voetballer kunt bereiken. Maar in dat 'bijna' zit het hem. Als zich immers teams uit de absolute top van het internationale voetbal - Barcelona, Real, Bayern - melden, dan weet je weliswaar vooraf niet of je de juiste keuze maakt om daarvoor te gaan, maar je weet dan in ieder geval wel zeker dat je er spijt van krijgt als je het niet hebt geprobeerd. Zeg nou zelf: bij Ajax spelen zónder contract, of bij Real Madrid mét contract. Wat zou jij doen?"

Marc Overmars suggereerde onlangs dat het vertrek van de aanvaller een geldkwestie was. Peeters senior is daar boos om. "Minks beslissing om voor Real te kiezen, heeft niets met geld te maken. De schrijvende forumleden, die dat valselijk beweren en afkeuren, kunnen we eigenlijk niets kwalijk nemen, maar de technisch directeur van Ajax, die zou toch moeten weten wat een jeugdcontract inhoudt. Als ouders hebben wij Mink ook niet gepusht. Anders dan velen menen te weten, hebben wij er zelf geen enkel belang bij en levert het ons zelf geen voordeel op, financieel noch anderszins."