Koploper Anderlecht blijft met moeizame winst keurig op koers
Kampioen klopt Cercle met moeite

20-09-2014 22:48

Koploper Anderlecht heeft zaterdag in de Belgische Jupiler League gewonnen van Cercle Brugge. De wedstrijd in het Constant Vanden Stock Stadion eindigde in 3-2 voor de regerend landskampioen.

Aleksandar Mitrovic (foto) brak al na zes minuten de ban voor Anderlecht, maar tien minuten later was het alweer gelijk via Stephen Buyl. Matias Suarez zorgde ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten. De marge werd in de slotfase vergroot door een treffer van Andy Najar. Junior Kabananga bracht Cercle vlak voor tijd nog terug in de wedstrijd, maar dat gebeurde te laat om nog een gelijkspel te forceren.

Anderlecht heeft dankzij de overwinning achttien punten na acht wedstrijden. Dat zijn er twee meer dan AA Gent dat tweede staat. Gent was zaterdag met 3-1 te sterk voor Oostende. Gent speelde de hele tweede helft met tien man, nadat Sven Kums (ex-sc Heerenveen) in de laatste minuut van de eerste helft zijn tweede gele kaart kreeg.

Oostende is ondanks de nederlaag nog derde op de ranglijst. Nummer vier Westerlo veegde de vloer aan met hekkensluiter Lierse SK: 6-1.