Vink staat achter rode kaart: Die gaf ik voor een slaande beweging
Arbiter snapt kritiek van Bruins niet

Vink staat achter rode kaart: "Die gaf ik voor een slaande beweging"

20-09-2014 23:43

Pieter Vink beperkte de rentree van Luigi Bruins bij Excelsior zaterdagavond tot slechts enkele minuten. De ervaren arbiter besloot de middenvelder na een opstootje aan de zijlijn met een rode kaart van het veld te sturen en stond na afloop nog steeds achter zijn beslissing.

"Ik gaf de rode kaart voor een slaande beweging. Ik vind na het zien van de beelden nog precies hetzelfde. Ze stonden met de hoofden tegen elkaar en Bruins maakte daarna een slaande beweging. Een rode kaart dus, dat adviseerde mijn assistent ook. Het moment waarop Peersman naar de grond ging, was daarom niet relevant. Ook of hij hem raakte niet", sprak Vink na afloop voor de camera van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Bruins zelf vond de actie van Vink overdreven. "Wat moet ik ermee? Ik zou het niet weten. Ik vind het niet slim dat ik in die situatie terechtkom. Maar ik vind het geen rood en geen kopstoot. Natuurlijk ben ik getergd, volgens mij was het namelijk ook nog mijn man die wegliep bij de 1-1. We gaven het nog uit handen en dat was heel vervelend. En dan gebeurde dit ook nog. Het is nu aan de KNVB."