Trainer furieus over optreden Bruins: 'Amateuristisch en misschien nog wel erger'
Aanwinst krijgt rode kaart na slaande beweging

Trainer furieus over optreden Bruins: 'Amateuristisch en misschien nog wel erger'

21-09-2014 08:40

Marinus Dijkhuizen nam zaterdagavond direct na de puntendeling tegen FC Dordrecht (1-1) geen blad voor de mond. De trainer van Excelsior was niet te spreken over de prestatie van aanwinst Luigi Bruins die met een rode kaart voortijdig het speelveld moest verlaten tijdens de derby.

"We staan te slapen bij een corner. Bruins stond gewoon bij Gosens en liet hem gewoon lopen. Echt amateuristisch. Die rode kaart was misschien nog wel erger. Met zijn ervaring moet hij niet reageren als hij wordt uitgedaagd. Dat gebeurt wel vaker en hoort erbij. Het waren twee domme acties van hem", aldus de trainer tegenover de camera van FOX Sports.

De rode kaart die Bruins kreeg van scheidsrechter Pieter Vink was terecht volgens Dijkhuizen. "Ik had het idee dat ze met de hoofden tegen elkaar stonden. En dan maakt hij een slaande beweging met zijn hand. Dat lijkt me gewoon rood."

Bruins ondertekende recent een contract bij Excelsior. Hij speelde het voorgaande seizoen bij Olympique Nice. In het verleden droeg hij het shirt van onder andere Red Bull Salzburg en Feyenoord.