Revelatie van PEC: 'Intentie om ooit de stap te maken naar Nederlandse top'
Middenvelder direct onmisbaar op middenveld van bekerhouder

Revelatie van PEC: 'Intentie om ooit de stap te maken naar Nederlandse top'

21-09-2014 09:28
1

Ben Rienstra kan terugkijken op een ijzersterke start in dienst van PEC Zwolle. De in de zomer van Heracles Almelo overgekomen middenvelder wist snel een basisplaats te veroveren bij zijn nieuwe werkgever en hoopt stiekem over een aantal jaar de stap te maken naar een grotere club.

De middenvelder droeg als jeugdspeler het shirt van AZ, een terugkeer sluit hij niet bij voorbaat uit. "Over een aantal jaar zou dat zeker kunnen, maar dat ligt ook aan mijn ontwikkeling en de ontwikkelingen bij AZ. Mijn intentie is om ooit de stap te maken naar de Nederlandse top of een mooie buitenlandse competitie", aldus Rienstra op de officiële website van de club uit Alkmaar.

De uitblinker van PEC Zwolle is zeer onder de indruk van de komende tegenstander. "AZ heeft ook dit jaar weer een talentvolle groep. Ze begonnen goed met die ruime zege in Almelo, maar sindsdien hebben ze het even moeilijk. Toch is dit AZ kwalitatief sterk genoeg om daar weer bovenop te komen en in de subtop te eindigen."

PEC Zwolle lijkt de lijn van het voorgaande seizoen door te zetten, de ploeg is wederom te vinden in het linker rijtje van de Eredivisie. "De club groeit, dat merk je aan alles: de fans, de prestaties, de spelers. Ik denk ook dat PEC Zwolle nog lang niet uitgegroeid is. We hebben dit jaar weer een goed team en als iedereen fit blijft denk ik dat wij aan het einde van het seizoen in het linker rijtje staan."