Klassieker LIVE: Feyenoord stuit weer op Cillessen en Ajax wint (gesloten)
Kan Feyenoord crisis bezweren door aartsrivaal te verslaan?

Klassieker LIVE: Feyenoord stuit weer op Cillessen en Ajax wint (gesloten)

21-09-2014 16:05
20

Dé wedstrijd in deze speelronde van de Eredivisie is zonder twijfel Feyenoord-Ajax. De Klassieker wordt zondag om 14.30 uur gespeeld. VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alles wat er in De Kuip gebeurt!

16.25: Dit was het voor wat betreft de Klassieker. Houd de site in de gaten voor alle reacties en interviews vanuit De Kuip. 

16.20.
AFGELOPEN! Ajax wint in De Kuip door de vroege vrije trap van Van Rhijn. Daar mogen ze bij Ajax geen seconde over klagen, want het is een mirakel dat de Amsterdammers hebben gewonnen!

16.19:
WEER een kans voor Feyenoord. Te Vrede kopt, maar Cillessen redt fantastisch. 

16.18:
HOE KAN HET? Weer een enorme kans voor Feyenoord. Manu gaat door op rechts, geeft de bal voor, waarna Te Vrede een grote schietkans krijgt. In de kluts gaat de bal er niet in. 

16.15:
We krijgen vier minuten extra tijd. Ajax houdt tegen, Feyenoord perst het laatst beetje energie eruit. 

16.12:
Daar was voor de verandering eens een kans van Ajax. Na een goede actie van Klaassen krijgt Serero de bal niet in het doel. Het blijft spannend...

16.09:
De eerste Klassieker van El Ghazi zit erop. Hij wordt vervangen door Ricardo Kishna. 

16.07:
Boëtius schiet van twintig meter, maar Cillessen kan eenvoudig redden. Feyenoord heeft nog tien minuten. 

16.03:
Feyenoord gaat alles of niets spelen! Mitchell te Vrede komt voor de geblesseerde verdediger Terence Kongolo. Dit wordt nog een heet slotkwartier!

16.00:
Kopbal Boëtius! Maar een uitstekende redding van Cillessen, die het nu zelf doet en geen hulp van de lat nodig heeft. 

15.59:
GEEL VIERGEVER. De eerste gele kaart van het duel is voor Viergever, die net in het veld staat. Hij haalt Manu neer. 

15.56:
Fred Rutten grijpt in en haalt Ruben Schaken naar de kant. Elvis Manu is zijn vervanger. Tonny Vilhena komt voor El Ahmadi. Bij Ajax wordt Zimling naar de kant gehaald, Nick Viergever is zijn vervanger. 

15.54:
Feyenoord is niet meer zo dreigend als voor rust. Maar omdat Ajax niet veel beter speelt, blijven er kansen liggen voor de Rotterdammers. Eén goede aanval is genoeg om in ieder geval een punt over te houden aan de Klassieker. 

15.47:
Bij Ajax is Lucas Andersen inmiddels naar de kant gehaald. Lerin Duarte is zijn vervanger. We hebben even een fase waarin geen kansen te zien zijn. 

15.40:
Het beeld van de eerste helft herstelt zich weer. Feyenoord in balbezit en op zoek naar de gelijkmaker. Ajax iets minder onder druk, maar nog steeds heel slordig in balbezit. 

15.35:
De eerste kans in het tweede bedrijf is voor Ajax. Sigthórsson komt schuin voor Vermeer. Het schot van de IJslander wordt gepakt door de Feyenoord-doelman!

15.31:
De tweede helft is begonnen! Kan Feyenoord nu wel de kansen afmaken?

15.21: 
De heatmap van beide teams. Het is duidelijk, Ajax komt bijna niet op de helft van Feyenoord. 



15.16:
RUST IN DE KUIP! Gigantisch gejuich voor Feyenoord, dat geweldig speelt, maar bij rust wel achter staat. Als het zo doorgaat, kan een doelpunt van de Rotterdammers niet uitblijven. 

15.14:
Gigantische kans voor Kazim! Hij speelt Moisander uit en schuift de bal drie meter van het doel naast. Wat een misser!

15.10:
Uitblinker aan Feyenoord-kant is Jordy Clasie. Alle afvallende balletjes zijn voor hem. Hij geeft Ajax-opponenten Klaassen en Serero geen kans om het middenveld over te nemen. 

15.03:
Hoewel Feyenoord nog steeds het meest in de aanval is, blijven grote kansen nu al een tijdje uit. Ajax speelt te onnauwkeurig om het initiatief over te nemen. Feyenoord feller. 

14:56:
Daar is Ajax dan toch een keer. Een schot van El Ghazi (oud-Feyenoord) wordt gepakt door Vermeer (oud-Ajax). Het Rotterdamse offensief is iets geluwd. In de hoekschop die volgt kopt Sigthórsson een meter naast. 

14.49:
Het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker van Feyenoord, dat veel beter speelt dan Ajax. Hoeveel geluk heeft de ploeg van Frank de Boer nog na die eerdere ballen op de lat?

14.44:
Weer is Feyenoord dichtbij een doelpunt. Colin Kazim-Richards legt Moisander in de luren en schiet fraai. De bal stuitert maar net naast. 

14.41:
Wat heeft Feyenoord een pech zeg. Ongekend. Nu is het Sven van Beek die op de lat kopt. Is dit eerder gebeurd? Drie keer op de lat in de eerste tien minuten. Het mag een wonder heten dat Ajax op voorsprong staat. 

14.38:
En de video van de prachtige vrije trap van Van Rhijn.



14.35: 
DOELPUNT AJAX! Wat is dit een beginfase zeg? Ricardo van Rhijn schiet een vrije trap schitterend binnen. Vermeer staat erbij en kijkt ernaar. Prachtige trap!

14.34: 
BIZAR! Feyenoord raakt weer het aluminium. Nu is het na een voorzet van Luke Wilkshire Ruben Schaken die boven Cillessen op de lat kopt. Wat begint Feyenoord goed zeg!

14.31: 
Direct een gigantische kans voor Feyenoord. Na een razendsnelle aanval bedient Böetius ploeggenoot Clasie. Zijn schot spat op de lat uiteen. Wát een begin van de Klassieker!

14.30:
De wedstrijd is begonnen!

14.29:
Prachtige sfeeractie in De Kuip! Foto is van onze verslaggever in het stadion!



14:27:
De teams staan klaar in de tunnel. De Klassieker staat op het punt van beginnen. Laat jouw voorspelling achter in het reactiesysteem!

14.00:
Beide teams zijn bezig met de warming-up. De foto is van onze verslaggever Yorick Hokke in het stadion. 



13.40:
Zo zag het moment van aankomst van de Ajax-spelersbus eruit. Veel gevloek en gescheld. Maar de spanning was voelbaar! (foto ProShots)



13.20: 
Ook de opstelling van Feyenoord is inmiddels bekend. Zoals verwacht maakt Colin Kazim-Richards zijn basisdebuut voor de Rotterdammers, die ook met Jens Toornstra in de basis spelen. Lex Immers is afwezig door een blessure, terwijl Joris Mathijsen wordt geslachtofferd.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, El Ahmadi, Toornstra; Schaken, Kazim-Richards, Boëtius.

13.17: De opstelling van Ajax is inmiddels bekend. Niki Zimling, tegen Paris Saint-Germain uitblinker, maakt zijn basisdebuut voor de Amsterdammers, die zonder de geblesseerde Lasse Schöne spelen. Anwar El Ghazi staat daarom weer op rechts, Lucas Andersen is de linksbuiten. Nick Viergever is het belangrijkste slachtoffer en zit op de bank. 

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Zimling, Serero; El Ghazi, Sigthórsson, Andersen.

13.10:
De spelersbus van Ajax arriveert volgens commercieel directeur Edwin van der Sar bijna bij De Kuip.  


12.55:
Ook Kevin Blom, de scheidsrechter van dienst, arriveert bij De Kuip. 

12.45: Het veld in De Kuip ligt er schitterend bij.

12.15: De spelersbus van Ajax staat op het punt om te vertrekken uit Amsterdam.