Crisis voor Van Gaal na ongelooflijke ineenstorting Manchester United
Gatenkaas bij Engelse topclub

21-09-2014 16:24
14

Manchester United leek even op de weg terug, maar is zondag weer keihard met de neus op de feiten gedrukt. Een ongelooflijke ineenstorting na de pauze zorgde voor een pijnlijk verlies bij Leicester City: 5-3. Na een uur stond het nog 1-3.

Manchester United begon nog zo goed aan het duel in Leicester. Robin van Persie maakte de openingstreffer na een prima voorzet van basisdebutant Radamel Falcao. Angel Di Maria trok vervolgens alle aandacht naar zich toe door op schitterende wijze te scoren. De Argentijn zette de aanval zelf op en besloot met een heerlijk wippertje.

Nog geen minuut later was het alweer 1-2 door een goal van Leonardo Ulloa, maar Ander Herrera leek na een klein uur alsnog voor een vroege beslissing te zorgen. Dat dacht Manchester United misschien zelf ook, want direct na de 1-3 was de ploeg van Louis van Gaal het volledig kwijt.

Rafael zorgde allereerst voor een penalty tegen door in de eigen zestien een overtreding te maken. David Nugent profiteerde en twee minuten later was het Esteban Cambiasso die met een bekeken schot voor de gelijkmaker zorgde.

Er was daarna nog genoeg tijd om voor een zege te zorgen, maar het was juist Leicester dat aandrong en loon naar werken kreeg. Jamier Vardy maakte tien minuten voor tijd de 4-3 en Ulloa zorgde met de tweede penalty voor de 5-3 eindstand. Manchester United droop daarna met het schaamrood op de kaken af.

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 0-1
Tottenham Hotspur vergaloppeerde zich zondag bijna even erg door voor eigen publiek met 0-1 te verliezen van West Bromwich Albion, dat met twee punten onderaan stond. James Morrison tilde zijn ploeg naar de middenmoot.