Rutten flink gefrustreerd: Er zullen wel mensen zeggen dat Ajax slecht speelde
"Ik heb ook niks gezegd in de kleedkamer, ben direct naar boven gelopen"

Rutten flink gefrustreerd: "Er zullen wel mensen zeggen dat Ajax slecht speelde"

21-09-2014 16:53
5

Fred Rutten had zijn ploeg uitstekend op de Klassieker voorbereid, maar het uitstekende spel van Feyenoord leverde zondag niet het broodnodige succes op. Ajax stal de zege in De Kuip, tot grote frustratie van de trainer van de Rotterdammers.

"De uitslag van deze wedstrijd komt niet overeen met wat we op het veld hebben gezien", begon Rutten in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester erkende dat de 0-1 nederlaag hem flink frustreerde. "Ik heb ook niks gezegd in de kleedkamer, ben direct naar boven gelopen."

"Zo vlak na de wedstrijd is het moeilijk om de vinger echt op de zere plek te leggen. Ik heb heel veel goede dingen gezien, maar je moet jezelf wel belonen", zei de coach, die zijn spelers kans op kans zag missen. "Ze gaan er niet in en uiteindelijk is dát wat telt."

Rutten kon wel positief zijn over het spel van zijn ploeg. "Ik denk dat wij vandaag vrij dominant hebben kunnen spelen. Er zullen wel weer mensen zeggen dat Ajax slecht speelde, maar dat kwam gewoon door ons. Wij hadden het heel goed staan en dwongen ze om op een manier te spelen die ze niet leuk vinden. Maar dan moet je jezelf dus wel belonen."