Ajax profiteert van afwezigheid Schöne: Gelukkig kwam het tot zijn recht
"Ik heb de afgelopen weken veel geoefend"

Ajax profiteert van afwezigheid Schöne: "Gelukkig kwam het tot zijn recht"

21-09-2014 17:42
1

De afwezigheid van Lasse Schöne heeft Ajax zondag de overwinning in de Klassieker opgeleverd, zo mag na de 0-1 heel voorzichtig worden gesteld. Doordat de Deen ontbrak, was Ricardo van Rhijn verantwoordelijk voor de vrije trappen. Zijn eerste poging was direct genoeg voor de winst.

"Ik heb de afgelopen weken veel geoefend", zei Van Rhijn na afloop bij FOX Sports. "Doordat Schöne er niet was konden andere jongens konden nu de kans krijgen om de vrije trappen te nemen. Gelukkig kwamen vandaag mijn oefeningen tot hun recht."

De rechtsback van Ajax, die pas zijn derde competitietreffer maakte, lijkt zijn mooiste doelpunten te bewaren voor De Kuip. Daar maakte hij eerder al op fantastische wijze de 0-1 in de bekerfinale tegen PEC Zwolle. "Maar die goal kwam niet in mijn gedachten op. Ik scoorde toen inderdaad mooi, maar die wedstrijd liep niet zo goed af."

Voor én na het doelpunt van Van Rhijn was Feyenoord op alle gebieden heer en meester. Het mag dan ook een wonder worden genoemd dat Ajax er met de punten vandoor is gegaan. "We hielden met heel veel geluk stand", besefte de Ajacied. "We waren niet de ploeg die verdiende te winnen, maar we hebben het overleefd."