Cillessen gelukkig na gestolen zege: Zeker geen medelijden met Feyenoord
Ajax-goalie weet de nul te houden in topwedstrijd

Cillessen gelukkig na gestolen zege: "Zeker geen medelijden met Feyenoord"

21-09-2014 18:03
11

Jasper Cillessen stond zondagmiddag met verbazing onder de lat bij Ajax. De Amsterdammers speelden 'verschrikkelijk slecht' in de uitwedstrijd bij aartsrivaal Feyenoord, maar wonnen dankzij een vrije trap van Ricardo van Rhijn met 0-1.

"Dit was de slechtste wedstrijd die ik in vier jaar tijd bij Ajax heb meegemaakt. Maar je wint wel", reageerde Cillessen met een glimlach tegenover de camera van de NOS. Het zwakke optreden deed hem weinig. "Je hoopt dat we hier fantastisch voetbal spelen en met 3-0 winnen, maar als het niet mooi kan, dan moet het maar lelijk. Uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat zijn de drie punten."

Feyenoord was de bovenliggende ploeg en raakte al in de beginfase drie keer het houtwerk. "Ik heb zeker geen medelijden met Feyenoord", oordeelde de Oranje-international na afloop van de Klassieker. "Zij waren beter en wij waren verschrikkelijk slecht. Maar wij winnen wél en dat geeft een lekker gevoel."

Bij de Rotterdammers stond Kenneth Vermeer onder de lat, een maand geleden nog zijn concurrent bij Ajax. Op het veld bleef het contact tussen beide keepers gering. "Op het veld heeft hij me gefeliciteerd en dat was het."