Invaller Lampard schiet City in Premier League-topper naast 'zijn' Chelsea
Middenvelder doet oud-werkgever pijn met gelijkmaker

Invaller Lampard schiet City in Premier League-topper naast 'zijn' Chelsea

21-09-2014 18:55
2

Frank Lampard heeft een hoofdrol opgeëist in de Premier League-topper tussen Manchester City en zijn oud-werkgever Chelsea. Als invaller bezorgde de geroutineerde middenvelder zijn team een 1-1 gelijkspel.

Op het veld van het Etihad Stadium werd veel strijd en passie zichtbaar, dat resulteerde alleen niet in een hoogstaand niveau. Beide ploegen hadden moeite om het spel te controleren. Pas na rust groeide City beter in de wedstrijd, maar een tweede gele kaart voor Pablo Zabaleta in de 67ste minuut deed de ploeg uit Manchester geen goed.

Kort na het vertrek van Zabaleta ging het mis bij City. Een fraaie counter van Chelsea werd door Edin Hazard voor het doel gebracht, waar de Duitser André Schürrle bij de tweede paal af wist te ronden. Daardoor voelde manager Manuel Pellegrini zich namens de thuisspelende ploeg genoodzaakt om een list te verzinnen. Die vond hij uitgerekend in de persoon van Lampard.

Jarenlang stond Lampard bekend als icoon van Chelsea. In de zomer vertrok hij naar New York, maar om de tussenliggende periode in te vullen mocht City hem op huurbasis inlijven. En juist namens die ploeg schoot de middenvelder vijf minuten voor tijd raak: 1-1. Kort daarvoor had Chelsea-topschutter Diego Costa nog de paal geraakt.



Chelsea had dit seizoen nog niet eerder punten gemorst, al blijft de koppositie met dertien punten uit vijf duels intact. City staat zesde met acht punten.

Overige uitslag:
Everton – Crystal Palace 2-3