AZ 'druk bezig' met toegestane aanstelling: Dit na de toezegging van de club
CBV geeft Alkmaarse club permissie na gesprekken

AZ 'druk bezig' met toegestane aanstelling: "Dit na de toezegging van de club"

21-09-2014 18:43

AZ heeft permissie gekregen om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Na overleg van de clubleiding met CBV (Coaches Betaald Voetbal) is besloten om de besmette status van de vacature af te halen.

De Alkmaarse club heeft een hectische periode achter de rug. Afgelopen dinsdag maakte Marco van Basten na een wekenlange afwezigheid wereldkundig af te treden als hoofdtrainer en verder te gaan als assistent. Alex Pastoor zou op zijn beurt promotie kunnen maken, maar beide partijen kwamen hierover niet tot een akkoord. Daarop werd laatstgenoemde opeens op non-actief gezet.

Voor de CBV was de tamelijk bizarre situatie aanleiding om het trainersschap als 'besmet' te verklaren, waardoor de club geen nieuwe trainer zou mogen aanwijzen. Die maatregel is nu verleden tijd. "Dit na de toezegging van de club dat de ontstane arbeidssituatie met Alex Pastoor op correcte wijze wordt afgehandeld. AZ is momenteel druk bezig om een opvolger te vinden voor Marco van Basten", luidt het statement op de clubwebsite.

John van den Brom geldt als topfavoriet voor deze functie. Er zijn al gesprekken gaande.