Chelsea-icoon is de gevierde man bij City: Het is toch wat raar voor mij
Middenvelder maakt de gelijkmaker in Engelse topper

Chelsea-icoon is de gevierde man bij City: "Het is toch wat raar voor mij"

21-09-2014 19:35
3

Uitgerekend Frank Lampard heeft Manchester City zondag alsnog een punt bezorgd in de ontmoeting met zijn oude club Chelsea. Hij zorgde vijf minuten voor tijd voor de 1-1 eindstand. Uiteraard moest de middenvelder na afloop de media te woord staan.

Lampard vierde zijn treffer ingetogen. Hij had na afloop gemengde gevoelens. "Het was lastig voor mij. Maar het was onprofessioneel geweest als ik mijn werk niet had gedaan. Ik heb geweldige jaren gehad bij Chelsea, dus het is toch wat raar voor mij om tegen die club te scoren. Ook omdat ik door de meegereisde fans werd toegezongen. Maar ik ben ook blij hoe ik ben opgevangen hier bij City. Ik sta er eigenlijk precies tussen in."

De 36-jarige Lampard speelde maar liefst dertien seizoenen voor Chelsea. Zijn contract werd echter niet verlengd. Hij tekende bij het New York City FC, maar die club maakt pas vanaf 2015 deel uit van de Amerikaanse profcompetitie. Manchester City, dat deels eigenaar is van NYCFC, kon hem daarom voor een half jaar huren.