Lat grote dwarsligger voor Feyenoord: Het klinkt arrogant, maar ik zat erbij
"Bij die andere twee ballen zat ik in de buurt"

Lat grote dwarsligger voor Feyenoord: "Het klinkt arrogant, maar ik zat erbij"

21-09-2014 21:45
7

Jasper Cillessen groeide zondag in de Klassieker tegen Feyenoord uit tot de beste man aan Ajax-kant. Dat zei veel over het Amsterdamse spel, maar daar ligt de doelman niet wakker van.

Ajax scoorde na vijf minuten, toen Feyenoord al twee de lat had geraakt. "Heerlijk! Je komt hierheen om het publiek stil te krijgen met mooi spel. Dat lukt niet altijd, maar met een doelpunt wel. Dan geniet je even. Daarna moet je door", aldus Cillessen in gesprek met Ajax Life.

"Ik denk dat ik de Ajacied was met de drukste middag. Dat geeft wel iets aan. We willen het liefst goed voetbal op de mat leggen. Het is gek als zoiets tegen Feyenoord niet lukt. Dan maar lelijk winnen. Het is soms extra lekker als je lelijk wint", vervolgt de international. "De start van het seizoen was frustrerend, met veel tegengoals waar ik niets aan kon doen. Verder vond ik het ook geen leuke wedstrijd. Alleen het resultaat is leuk."

Cillessen schrok niet van de Rotterdamse pogingen, waarvan er drie op de lat belandden. "Als die eerste bal binnen valt, kan ik er niets aan doen. Ik stond aan de grond genageld. Bij die andere twee ballen zat ik in de buurt. Daar kon ik wel bij. Het komt nu misschien heel arrogant over, maar ik zat erbij. En die redding in de tweede helft op die kopbal? Daar sta ik voor en doe ik hard mijn best voor op de training. Dan is het lekker als je die ballen keert."