Ik heb ze in de laatste twintig jaar nog nooit zo dominant gezien tegen Ajax
"Het is jammer dat ze hem niet in het mandje hebben gelegd"

"Ik heb ze in de laatste twintig jaar nog nooit zo dominant gezien tegen Ajax"

21-09-2014 23:20
5

Jan Boskamp heeft zich ondanks de nederlaag van Feyenoord tegen Ajax uitstekend vermaakt in De Kuip. De manier waarop de Rotterdammers ten strijde trokken deed de oud-trainer en analist goed.

"Ik heb genoten van Feyenoord. Het voetbal was fantastisch", zei Boskamp na de 0-1 bij FC Rijnmond. "Ik heb ze in de laatste twintig jaar nog nooit zo dominant gezien tegen Ajax. Vooral het begin was schitterend. Ze wonnen elk duel en de aansluiting van de centrale verdedigers was goed. Het was onvoorstelbaar."

De Klassieker maakte zoals altijd veel los bij Feyenoord en het Legioen. "Eigenlijk moet je elke wedstrijd zo spelen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is jammer dat ze hem niet in het mandje hebben gelegd, want toen Ajax die vrije trap kreeg dacht ik al: het zal toch niet."

De 65-jarige Boskamp schrok tegelijkertijd van Ajax. "Het was Ajax-onwaardig. Normaal gesproken is Ajax een dominante ploeg die bepaalt wat er gebeurt, maar nu wisten ze het niet meer omdat Feyenoord bepaalde. Ik heb zoveel fouten gezien. Ze maakten steeds overtredingen om het tempo eruit te halen, want ze konden het niet belopen."

Ook Colin Kazim-Richards kwam ter sprake. De Turk begon voor het eerst in de basis van Feyenoord, speelde niet slecht, maar verzuimde te scoren. Boskamp: "Je ziet dat hij oersterk is. Hij legt de ballen goed neer met zijn borst, maar met zijn voetenwerk heeft hij nog problemen. Ik denk dat hij nog een beetje te zwaar is, maar dat lijkt misschien zo. Ik denk wel dat hij ongeveer vijftien goals kan maken."