Ajacied blijft ongeslagen tegen Feyenoord: 'Dat wist ik zelf ook, wel grappig'
Moisander beseft dat Amsterdammers veel verbeterpunten hebben

Ajacied blijft ongeslagen tegen Feyenoord: 'Dat wist ik zelf ook, wel grappig'

22-09-2014 09:00

Bijna met het schaamrood op de kaken stond Niklas Moisander na afloop van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax VoetbalPrimeur te woord. De Finse verdediger besefte maar al te goed dat de Amsterdammers op fortuinlijke wijze de strijd in Rotterdam tot een goed einde hadden gebracht.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Zelden had Ajax zo weinig in te brengen in De Kuip, maar wonderbaarlijk genoeg trok de ploeg van trainer Frank de Boer de drie punten over de streep tegen Feyenoord. De hoofdstedelingen moesten lijdzaam toezien hoe de Rotterdamse aartsrivaal liefst drie keer de lat raakte en doelman Jasper Cillessen handenvol werk bezorgde.

"Natuurlijk zijn we niet tevreden over hoe we hebben gespeeld", aldus Moisander in gesprek met VoetbalPrimeur. "Er is geen moment geweest dat we hebben gevoetbald en we hebben echt heel veel geluk dat we hier met drie punten weggaan. De overwinning smaakt niet minder lekker, maar het spel staat bij ons voorop. Dat moet goed zijn. Daarom geeft deze zege niet heel veel voldoening."

De zege in Rotterdam betekent dat Moisander na elf wedstrijden nog altijd ongeslagen is tegen Feyenoord. In dienst van AZ en Ajax won de Fin acht keer van de Stadionclub en speelde hij driemaal gelijk. "Ik wist zelf ook inderdaad dat ik nog nooit had verloren, dat is wel grappig", glimlacht de verdediger. "Maar vandaag was de eerste keer wel heel dichtbij."

"Wij beseffen ook dat we niet goed in vorm zijn"
Wie Ajax onder de loep neemt, moet concluderen dat het spel van de ploeg van De Boer eigenlijk al weken niet indrukwekkend is. Dat weet ook de aanvoerder. "Er moeten nog heel veel dingen beter, want we zijn nog niet de geoliede machine die we vorig seizoen waren. Daar moeten we heel hard aan werken. Wij beseffen ook dat we niet goed in vorm zijn."

De verdediger weigert het vertrek van spelers als Daley Blind, Siem de Jong en Christian Poulsen aan te dragen voor het povere spel van zijn elftal. "Ik vind toch dat we heel veel dezelfde jongens hebben die vorig seizoen ook veel wedstrijden hebben gespeeld. Natuurlijk zijn er jongens weggegaan die in de kleedkamer heel belangrijk waren. Het is natuurlijk wel zo dat we ook al een moeilijk programma hebben gehad. Met twee overwinningen begonnen we wel goed, maar daarna verloren we twee keer. De resultaten gaan nu weer wat beter, maar het spel nog niet. We moeten de flow weer terugkrijgen."