Steun voor bekritiseerde Rutten: Wat kan de trainer hier nou aan doen?
"De tactiek klopte van het begin tot het eind"

Steun voor bekritiseerde Rutten: "Wat kan de trainer hier nou aan doen?"

22-09-2014 07:01

Met slechts vijf punten uit zes wedstrijden, drie nederlagen op rij en uitschakeling in de voorronde van de Champions League is Feyenoord ongekend slecht aan het seizoen begonnen. Karim El Ahmadi vindt het echter onterecht dat Fred Rutten daarvoor de schuld in de schoenen geschoven krijgt.

"Hier en daar werd de druk op de trainer al opgevoerd", zegt El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. Ook de Klassieker tegen Ajax ging zondag verloren (0-1). "Maar wat kan de trainer hier nou aan doen? We hebben twaalf kansen gekregen, waren heer en meester. De tactiek klopte van het begin tot het eind. Maar als je niet scoort."

Feyenoord krijgt in een dubbel bezoek aan Go Ahead Eegles (KNVB Beker en Eredivisie) de kans om zich te herstellen. De middenvelder beseft hoe belangrijk die wedstrijden zijn. "In 2011 speelden wij in de Arena tegen Ajax en daar kregen we met 1-1 twee punten te weinig. Drie dagen later verloren we in het bekertoernooi kansloos van Go Ahead Eagles en die club speelde toen nog Jupiler League."

"Ons veldspel was vandaag uitstekend, we creëren ook volop kansen. Het is nu zaak om een serie neer te zetten. En om woensdag een ronde verder te komen in de beker", besluit El Ahmadi, die met Feyenoord bezig is aan de een na slechtste competitiestart in de afgelopen 25 jaar.