Vreemde situatie bij AZ: beoogde hoofdtrainer moet op sollicitatie bij assistent
Van Basten beslist over opvolger

Vreemde situatie bij AZ: beoogde hoofdtrainer moet op sollicitatie bij assistent

22-09-2014 07:10
1

AZ hoopt op korte termijn de aanstelling van John van den Brom als opvolger van Marco van Basten af te ronden. Opmerkelijk is dat de beoogde nieuwe hoofdtrainer op sollicitatie moet bij zijn voorganger en assistent.

Van den Brom sprak donderdagavond voor het eerst met AZ, dat afgelopen weeekend toestemming kreeg om een nieuwe coach aan te stellen. De functie in Alkmaar was sinds vrijdag besmet, maar dat is niet meer het geval na een belofte dat de ontbinding van het contract van Alex Pastoor op fatsoenlijke wijze wordt afgehandeld.

De Telegraaf meldt dat Van den Brom nu allereerst in gesprek gaat met Van Basten. De afgetreden hoofdtrainer gaf groen licht om zijn mogelijke opvolger te benaderen, maar in hun onderlinge gesprek zal moeten blijken of de beide partijen het zien zitten om samen te gaan werken.

AZ heeft al duidelijk gemaakt dat het oordeel van Van Basten 'leidend' zal zijn. Dat levert de vreemde situatie op dat de assistent beslist over de aanstelling van de hoofdcoach. Van den Brom loopt daar echter niet voor weg. In de komende dagen moet blijken of de onderhandelingen met AZ van start kunnen gaan.