Je hebt 200 miljoen uitgegeven en je bent nog slechter dan Moyes
Kritiek op Van Gaal is niet mals

"Je hebt 200 miljoen uitgegeven en je bent nog slechter dan Moyes"

22-09-2014 07:52
8

Louis van Gaal moet bij Manchester United op de blaren zitten. Na de ontluisterende 5-3 nederlaag bij Leicester City is de kritiek op de Nederlandse trainer niet mals. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de kranten.

The Telegraph begrijpt zoals vele anderen niet hoe Van Gaal tot zijn aankoopbeleid is gekomen. Manchester United gaf deze zomer ruim 200 miljoen euro uit, maar de defensieve fundering werd vergeten. "Hij had meer geld en aandacht aan zijn verdediging moeten besteden", schrijft de krant. "Rafael en Marcos Rojo worden te vaak ontmaskerd en Tylor Blackett is te onervaren."

"Onder Sir Alex Ferguson was er ook regelmatig spektakel, maar nog nooit eerder heeft Manchester United er zo kwetsbaar uitgezien. En de basisplaats van Robin van Persie komt na een aantal matige prestaties al onder druk te staan." Ook The Mirror richtte zich allereerst op de defensie. "De showpaarden maakten indruk in de dressuurarena, maar lieten de deur van de stal wagenwijd openstaan."

"Het verkrijgen van de duurste verzameling aanvallers van de Premier League zal een zinloze oefening in vrijgevigheid zijn als Manchester United zijn eigen doel niet kan verdedigen. Het is misdadig dat de schitterende goal van Angel Di Maria bijna wordt vergeten door de slachting van zondag. Vervolgens verzorgde Wayne Rooney een parodie op het aanvoerderschap door iedereen de schuld te geven behalve zichzelf."

"United verdient een grondige analyse. Het lijkt een zieke patiënt die om een aspirine vraagt om de hoofdpijn op te lossen, terwijl ze een zetpil nodig hebben om grotere schade te voorkomen. Deze defensieve wanprestatie is simpelweg niet goed te praten", aldus de krant. 

The Daily Mail vindt dat het voor Van Gaal nu tijd is om op te staan. "Er is niet veel tactisch inzicht voor nodig om Radamel Falcao en Angel Di Maria aan te trekken. Elke United-fan had dat kunnen doen, dat is geen rocket science. Maar het fixen van de verdediging is andere koek. Nu zullen we echt te weten komen of Van Gaal een genie is."

"Iedereen kan zien dat Manchester United lichtjaren verwijderd is van waar ze moeten zijn. De club heeft een groot probleem, omdat ze hebben nagelaten om een verdediger van wereldklasse aan te trekken. Iemand die de organisatie kan neerzetten en voor rust kan zorgen. Dat is wat ze het meest nodig hadden."

"Van Gaal is een ervaren trainer, waarvan je zou denken dat hij beter zou moeten weten", vult ook The Belfast Telegraph aan. "Hij kwam naar Manchester United om prijzen te winnen, maar vergat op één of andere manier dat wanneer je iets bouwt, je een stevige fundering nodig hebt. Het maakt wat er gebeurt op Old Trafford nog onthutsender dan het al is."

The Sun maakt het nog wat bonter: "Je hebt 157 miljoen pond (200 miljoen euro, red.) uitgegeven en bent nog slechter dan David Moyes", kopt de boulevardkrant.