Cruijff praat amper over slechte Klassieker: Goed dat Ajax geen punten verspeelde
"Het is in deze fase van het seizoen een kwestie van passen en meten"

Cruijff praat amper over slechte Klassieker: "Goed dat Ajax geen punten verspeelde"

22-09-2014 08:30
17

Johan Cruijff laat het een dag na de wedstrijd tegen Feyenoord na om het zeer matige spel van Ajax te bespreken. De Amsterdammers kenden één van de slechtste Klassiekers in de geschiedenis, maar het icoon heeft het daar in zijn column in De Telegraaf niet over.

"De eerste wedstrijden in Europa hielden voor Nederland niet over", trapt Cruijff af. "Positief is wel dat alle drie de clubs goed uit het midweekse programma gekomen zijn. Feyenoord liet tegen Ajax zien dat de club op de goede weg zit, terwijl Ajax en PSV geen punten verspeelden."

Volgens de oud-topvoetballer is het voor de topclubs vooral belangrijk om goed met de WK-gangers om te gaan. "Het is in deze fase van het seizoen een kwestie van passen en meten", stelt hij. "Zowel Feyenoord, PSV als Ajax moet voorzichtig met de internationals omgaan, om te voorkomen wat er vorige week met Depay is gebeurd."

"Ik zag het 't afgelopen weekeinde zelfs bij Bayern München. Tegen HSV zaten topspelers als Alonso en Götze op de bank. Vanuit het besef dat het elftal voldoende fit moet zijn als straks in maart, april en mei de prijzen worden verdeeld. En dan maar hopen dat je in deze beginweken niet te veel schade oploopt", aldus Cruijff.