Term 'Lucky Ajax' kan weer uit de kast: Ja, dat is vaker geroepen, ongelofelijk
Schaken spreekt van ongelofelijke nederlaag tegen aartsrivaal

Term 'Lucky Ajax' kan weer uit de kast: "Ja, dat is vaker geroepen, ongelofelijk"

22-09-2014 10:00
11

De beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar toch met lege handen achterblijven. Het overkwam Ruben Schaken zondagmiddag met Feyenoord tegen aartsrivaal Ajax. De rechtsbuiten beseft dat de Rotterdammers zichzelf tekort hebben gedaan.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Vanaf het eerste fluitsignaal denderde Feyenoord over Ajax heen. Schaken zag hoe zijn ploeg alle vooraf gemaakte afspraken perfect nakwam, maar slechts één ding naliet. "We hadden afgesproken om vol druk te zetten. Je weet dat als je Ajax laat voetballen, je in de problemen kunt komen. Dat kunnen ze namelijk goed. Daarom zaten we er overal heel kort op, want we wisten dat we in de duels sterker zijn. Maar goed, dan moet je de kansen wel maken."

En dat gebeurde niet, terwijl Feyenoord behalve drie keer de lat ook meerdere malen op Jasper Cillessen stuitte en een bal van de lijn gehaald zag worden. De term 'Lucky Ajax', die de Rotterdamse supporters in het verleden regelmatig in de mond namen, was dan ook toepasselijk. "Ja, dat is vaker geroepen. Het is ongelofelijk", aldus Schaken tegenover VoetbalPrimeur. "We begonnen fantastisch met twee ballen op de lat. Eigenlijk moet er daar minimaal één van in. Daarna valt het doelpunt aan de andere kant, maar daarna hadden we ook mogelijkheden om met dikke cijfers te winnen."

De tijd gaat dringen
Dat het Legioen waardering had voor het spel van hun ploeg bleek wel na het laatste fluitsignaal. Onder een klaterend applaus verlieten de Feyenoord-spelers het veld. "Het siert ons Legioen. Ook zij zien dat we groeiende zijn en dat we echt alles hebben gegeven als ploeg. Het is positief dat ze ons zo steunen en applaudisseren na afloop."

Desondanks liegen de statistieken er niet om. Feyenoord verloor tot dusver al drie van de zes competitieduels en wacht bovendien nog op de eerste thuiszege van het seizoen. De ploeg van coach Fred Rutten staat dan ook op een teleurstellende vijftiende plaats. "Het wordt wel tijd om een reeks neer te zetten. We zakken namelijk wel naar de onderste plaatsen, dus de ploeg heeft resultaten nodig. Dit is een fase waarin het niet meezit, dat heb ik vaker meegemaakt. Ook vorig seizoen begonnen we slecht", besluit Schaken.