Hij is misschien wel sterker dan Pellè en tien keer zo goed als Te Vrede
Van Hanegem: "Derde worden, dat kan nog"

"Hij is misschien wel sterker dan Pellè en tien keer zo goed als Te Vrede"

22-09-2014 09:44
9

Willem van Hanegem uitte twee weken geleden flinke kritiek op Colin Kazim-Richards, die hij meer op Beertje Colargol vond lijken dan op een voetballer. Na de Klassieker tegen Ajax was 'De Kromme' echter zo eerlijk om op zijn woorden terug te komen.

"Kazim viel me mee", zegt Van Hanegem maandag in het Algemeen Dagblad. "Ik heb hem bij Jong Feyenoord gezien en toen vond ik het niets. Beertje Colargol heb ik hem genoemd. Maar gisteren deed hij het aardig."

Volgens het clubicoon heeft Kazim-Richards nu al bewezen dat hij beter is dan zijn concurrent. "Hij wint weinig kopduels, maar als de bal voor hem valt is hij sterk, misschien wel sterker dan Pellè, die natuurlijk een betere kopper was. Kazim voegt tien keer meer aan het team toe dan Te Vrede."

Van Hanegem vond Feyenoord sterk spelen. "Maar laten we nu alleen geen hosanna gaan roepen, want het leverde slechts nul punten op. Wil je verder komen in deze competitie, dan moet je nu niet tegen elkaar zeggen: goed gedaan!", aldus de oud-topvoetballer, die nog niet onder de indruk was van Ruben Schaken, Luke Wilkshere, Karim El Ahmadi en het verdedigende duo. 

Toch: als Feyenoord dit spel vasthoudt, komen de punten vanzelf. ''Het geluk voor Feyenoord is dat de onderlinge puntenverschillen ook dit jaar in de Eredivisie niet groot zullen zijn. Eerste of tweede worden, dat lijkt me een te moeilijke opgave. Maar derde worden, dat kan nog."