Vertwijfeling slaat toe: We moeten toch een keer punten gaan pakken?
"De volgende ronde bereiken en winnen, dat heeft momenteel prioriteit"

Vertwijfeling slaat toe: "We moeten toch een keer punten gaan pakken?"

22-09-2014 10:47

Heracles Almelo weet ook na het ontslag van Jan de Jonge maar niet te winnen. Zondag volgde een 1-4 nederlaag tegen FC Twente, waardoor de teller nog altijd op nul punten staat. De twijfel slaat inmiddels toe.

De toenemende stress lijkt in Almelo vat te krijgen op de ploeg van John Stegeman, de opvolger van De Jonge. Dat bleek wel nadat FC Twente zondag op voorsprong kwam, merkte Mark-Jan Fledderus ook.

"Het is moeilijk aan te geven in hoeverre de stand op de ranglijst tijdens een wedstrijd meespeelt, maar het is niet ondenkbaar dat er na de 1-2 iets knapt", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat er iets insluipt van 'nee, toch niet weer'. Hoe dan ook, binnen een minuut staat het 1-3 en dat mag simpelweg niet gebeuren."

Heracles heeft na zes wedstrijden nog geen punt en dan wacht ook nog eens de lastige uitwedstrijd bij PEC Zwolle. "Maar we moeten nu niet in paniekvoetbal vervallen. Onder de nieuwe trainer zijn we een nieuwe weg ingeslagen, daar moeten we aan vasthouden. Natuurlijk is het lastig om in deze situatie aan vaste patronen te werken, maar we hebben geen keus."

Allereerst wacht echter nog de bekerwedstrijd tegen de Haagse topklasser HBS. "In die wedstrijd moeten we zelfvertrouwen tanken en laten zien dat we qua spel progressie boeken. Waarbij duidelijk mag zijn dat we de tegenstander zeker niet mogen onderschatten. De volgende ronde bereiken en winnen, dat heeft momenteel prioriteit", aldus de aanvoerder.