Vitesse mist afmaker: Het is fijn wanneer je een Bony of Finnbogason hebt
Dauda heeft tijd nodig: "We willen hem niet gelijk de vernieling in helpen"

Vitesse mist afmaker: "Het is fijn wanneer je een Bony of Finnbogason hebt"

22-09-2014 11:20

Hoewel Vitesse op Heracles Almelo na de meeste tegentreffers heeft, ligt het grootste probleem toch voorin. Het aantal gemiste kansen in de zes Eredivisie-wedstrijden tot nu toe is bijna ontelbaar. Ook zaterdag tegen sc Heerenveen (1-1) brak het de ploeg van trainer Peter Bosz weer op.

Abiola Dauda leek zich vorige week, tijdens de 3-1 zege tegen Excelsior, kandidaat te stellen voor een rol van nieuwe sensatie, door drie keer op de goede plek te staan. Maar tegen Heerenveen kon ook de Nigeriaan geen indruk maken. "Het is fijn wanneer je een Bony of Finnbogason, zoals zij vorig jaar hadden, hier hebt lopen. Dat is duidelijk, dat helpt natuurlijk. Maar dat hebben we niet en dus doen we het met de jongens die we nu hebben", reageert Bosz in De Telegraaf.

Een Wilfried Bony halen zit er niet meer in voor Vitesse. De Ivoriaan kwam voor vier miljoen euro, terwijl Dauda slechts vijf ton kostte. De van Rode Ster Belgrado overgekomen spits heeft volgens Bosz nog tijd nodig. "Vorige week kreeg hij kramp, dat wilden we nu voorkomen, dus haalde ik hem tijdig naar de kant. We willen hem niet gelijk de vernieling in helpen, want er komen nog genoeg wedstrijden aan. Hij moet ook nog wennen aan ons systeem, aan zijn medespelers en hij zal nog fitter en scherper moeten worden."

Ook Kelvin Leerdam kreeg dit seizoen al diverse - soms opgelegde - kansen om te scoren, maar de middenvelder faalde keer op keer. "Wat moet er anders, als iedereen zegt dat je goed voetbalt?", verzuchtte "Ik had ons dit keer kunnen belonen, maar dinsdag zijn er weer kansen om te scoren (beker tegen VVSB, red.). Het moet toch ergens beginnen."