AZ-leiding verwerpt verdenkingen en licht vertrek van 'oncollegiale' Pastoor toe
'Onder integriteit valt onder meer de manier waarop men intern bij AZ met elkaar omgaat'

AZ-leiding verwerpt verdenkingen en licht vertrek van 'oncollegiale' Pastoor toe

22-09-2014 11:38
2

AZ geeft maandag via de officiële website duidelijkheid over het besluit om afscheid te nemen van Alex Pastoor. De voormalig assistent-trainer van de club uit Alkmaar moet vertrekken vanwege een 'integriteitskwestie', klinkt het.

In het statement valt te lezen dat AZ en Pastoor afgelopen donderdag uit elkaar zijn gegaan vanwege de kwestie. AZ ontkent ten stelligste dat het de assistent-trainer openlijk in de media beticht heeft van het lekken van informatie naar de pers. 'Dit wordt wel in verschillende media ten onrechte aangehaald', schrijven de Alkmaarders op de officiële website.

'Onder integriteit valt onder meer de manier waarop men intern bij AZ met elkaar omgaat', gaat AZ verder. 'De club voelde zich na oncollegiale acties en uitlatingen van Pastoor richting AZ en enkele collega's genoodzaakt om per direct afscheid van elkaar te nemen. AZ verwacht het dienstverband met Pastoor spoedig op correcte wijze af te handelen'.

Pastoor was de belangrijkste kandidaat om de rol van hoofdtrainer in Alkmaar over te nemen van Marco van Basten. De oud-voetballer deed vanwege gezondheidsproblemen een stap terug en besloot zijn trainersloopbaan bij AZ te vervolgen in een rol als assistent-coach. De gesprekken tussen AZ en Pastoor verliepen moeizaam, onder meer de termijn was een stevig punt van discussie.

Uiteindelijk trok AZ de stekker uit de onderhandelingen met Pastoor, de club stelde informatie te hebben ontvangen waardoor de integriteit van de assistent-trainer in twijfel werd getrokken. John van den Brom lijkt de nieuwe hoofdtrainer van AZ te worden. De clubleiding voerde al een gesprek met de clubloze coach.