Jong defensieduo Feyenoord imponeert: Zij durven één op één te spelen
"Als je een paar keer achter elkaar verliest slaat de twijfel toe, die twijfels hebben we nu weggenomen"

Jong defensieduo Feyenoord imponeert: "Zij durven één op één te spelen"

22-09-2014 11:38
4

Dat Ajax met de zege uit Rotterdam vertrok, konden velen maar niet geloven. Ook Feyenoorder Karim El Ahmadi kon er met de pet niet bij, maar de middenvelder hield ondanks de 0-1 nederlaag de blik naar voren gericht. Volgens hem is er veel positiefs uit De Klassieker te halen.

"Dit is zoals we het elke week moeten doen, ook tegen de kleinere ploegen", sprak El Ahmadi tegenover Metro. "Tegen Willem II moesten we van de trainer ook diep staan en vroeg storen, maar toen lukte het ons niet. Vandaag ging het tegen Ajax perfect. Gewoon je man durven loslaten en vanaf de eerste minuut vooruit voetballen. Ik ben wat dat betreft vooral trots op die jonkies achterin."

Wedden

Meer odds

"Zij durven één op één te spelen en door te dekken, ze hebben bewezen het niveau aan te kunnen", vervolgde El Ahmadi over het centrale duo Terence Kongolo en Sven van Beek. "Dat maakt het voor ons op het middenveld een stuk eenvoudiger. Joris is ook belangrijk voor ons en zal zeker weer zijn wedstrijden gaan spelen. We hebben nu eenmaal veel mogelijkheden in de defensie en op het middenveld. De jongens die er nu naast komen te staan, moeten niet treuren. Het kan zomaar zijn dat ik bijvoorbeeld de komende wedstrijd op de bank kom te zitten."

Feyenoord kent een slechte start van de competitie met een voorlopige vijftiende plaats. "Als je een paar keer achter elkaar verliest slaat de twijfel toe. Niet alleen op de tribunes, maar ook binnen de ploeg", weet El Ahmadi. "Die twijfels hebben we nu weggenomen. Tijdens de Klassieker is iedereen tot op het bot gemotiveerd, maar ik weet zeker dat we dit ook tegen de kleinere ploegen kunnen opbrengen. We moeten ervoor zorgen dat we nu snel twee, drie wedstrijden achter elkaar winnen, dan klimmen we vanzelf weer omhoog. Tegen Ajax hebben we in ieder geval bewezen dat we het in ons hebben."