Gegroeide Maher: Vorig jaar was heel leerzaam, dit jaar is top
Middenvelder nu al vaker bij PSV-goal betrokken dan vorig seizoen

Gegroeide Maher: "Vorig jaar was heel leerzaam, dit jaar is top"

22-09-2014 12:39
7

Adam Maher was in het nog prille seizoen al vaker direct bij een PSV-goal betrokken dan in het hele vorige jaar bij elkaar. Tegen SC Cambuur waren het twee assists en een doelpunt, waarmee de aanvallende middenvelder steeds belangrijker wordt voor de Eindhovenaren. Zelf weet hij ook dat het zijn voeten zijn die voor hem moeten spreken.

"Ik word afgerekend op het aantal doelpunten en assists. Ik probeer zo vaak mogelijk belangrijk te zijn voor het team en dan is het lekker om te scoren en beslissende voorzetten te geven", reageerde Maher zondag tegen het Eindhovens Dagblad, na de 4-0 zege op Cambuur.

De 21-jarige Maher kwam vorig jaar voor liefst acht miljoen euro over van AZ, maar kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken. Hij sprak zelf vaak over dat het beter moest, maar zijn voeten losten die woorden niet in. Dit seizoen lijkt de echte Maher alsnog op te staan. "Vorig jaar was heel leerzaam, dit jaar is top. Ik weet wat er van me verwacht wordt en laat dat ook zien."

Ook op andere vlakken is Maher gegroeid. Tegen Cambuur ruziede de geboren Marokkaan met Michiel Hemmen. "Dat ging over dat moment dat ze doorspeelden terwijl Jetro met een blessure op de grond lag. Dat heb ik even duidelijk gemaakt. Vorig jaar zou ik misschien geïmponeerd zijn geweest, dat is voorbij", vertelt Maher.