Mourinho verdedigt kaartenpakker Costa: Hij gedraagt zich zeer, zeer goed
"Hij is heel eerlijk en geeft geen enkel probleem aan de arbiters"

Mourinho verdedigt kaartenpakker Costa: "Hij gedraagt zich zeer, zeer goed"

22-09-2014 12:56
4

José Mourinho verdedigde zondag de reputatie van Chelsea's topaankoop Diego Costa. De Spanjaard is volgens de manager van de Londenaren slechts op zoek naar goals en niet naar problemen.

Costa scoorde al zeven keer in de Premier League en zet daarmee zijn productie uit de Primera División (27 treffers) voort. De spits is echter ook een verzamelaar van kaarten. In vijf wedstrijden ontving Costa al drie keer geel. In Spanje kreeg de aanvaller ook regelmatig een prent; bij Albacete waren het er zelfs eens veertien in een seizoen.

"Dit is een volledig vals punt. Misschien is dit gebaseerd op wat er in voorgaande seizoenen is gebeurd, niet op wat hier heeft plaatsgevonden. Hier krijgt hij het juiste advies, de juiste educatie", verdedigde Mourinho Costa. "De scheidsrechters zijn er om de provocaties te zien. Diego probeert te spelen. Hij is niet bang voor agressieve tegenstanders. Hij laat zich niet intimideren en hij is er niet om te provoceren. Hij is er om te voetballen en goals te maken."

"Hij heeft twee gele kaarten", zei Mourinho voor de wedstrijd van zondag tegen Manchester City, waarin Costa zijn derde kreeg. "Eén is absoluut onterecht, omdat het een penalty was. De tweede kwam omdat hij de hele wedstrijd geprovoceerd werd en een kleine reactie gaf. Hij is heel eerlijk en geeft geen enkel probleem aan de arbiters, gedraagt zich zeer, zeer goed en bekommert zich alleen om het spelen van voetbal."