De Tien: beste Eredivisie-spelers in FIFA 15
Welke spelers zijn het meest van waarde in de vernieuwde FIFA-game

De Tien: beste Eredivisie-spelers in FIFA 15

23-09-2014 10:10
16

Over twee dagen ligt de felbegeerde computergame FIFA 15 eindelijk in de winkels. De laatste tijd lichtte de producent steeds vaker een tipje van de sluier op over de vernieuwde versie. Zo weten we inmiddels al dat Lionel Messi wederom wordt gezien als beste speler in de virtuele wereld en Manuel Neuer de onbetwiste nummer één is onder de lat. Vandaag richten we ons maar eens op onze eigen Mickey Mouse-competitie. Wie zijn de tien hoogst gerangschikte spelers van de Eredivisie?

10. Luciano Narsingh (75 score)
De watervlugge vleugelaanvaller van PSV is het meest gevaarlijk in de omschakeling. Tijdens een vlijmscherpe counter is de van Heerenveen afkomstige buitenspeler nauwelijks meer af te stoppen. Of hij nou een voorzet geeft of toch voor eigen succes gaat, deze man zorgt gegarandeerd voor maximale dreiging.

9. Jordy Clasie (76 score)
Volgens velen had hij het niet gered als Feyenoord wel de financiële middelen had om externe spelers te kopen. Echter waren de Rotterdammers de afgelopen seizoenen aangewezen op de kweek van eigen jeugd en Jordy Clasie greep deze kans met beide handen aan. De gretige middenvelder staat wekelijks in de basisformatie van trainer Fred Rutten.

8. Lasse Schöne (76 score)
Ooit speelde hij als betrekkelijk onzichtbare middenvelder bij NEC, maar tegenwoordig trekt de Deen wekelijks de kar in de Amsterdam Arena. De aanvallende middenvelder scoort aan de lopende band en staat veelvuldig aan de basis van een goedlopende aanval. Ook met standaardsituaties weet Schöne wel raad. Woensdag bracht hij Ajax nog naast Paris Saint-Germain met een bekeken vrije trap (1-1).

7. Niklas Moisander (76 score)
De van AZ afkomstige verdediger heeft zich bij Ajax ontpopt tot een ware leider en draagt dan ook wekelijks de aanvoerdersband. Onder zijn leiding spelen de Amsterdammers het verzorgde voetbal waar dagelijks op getraind wordt. Hij is inmiddels onmisbaar geworden voor de regerend landskampioen.

6. Andrès Guardado (77 score)
PSV wist zich afgelopen zomer te versterken met Andrès Guardado. De van Valencia gehuurde Mexicaan is met zijn opkomende rushes een ware toevoeging aan het elftal van Phillip Cocu. Met 108 interlandwedstrijden achter zijn naam neemt de ervaring van de selectie in Eindhoven aanzienlijk toe.

5. Kenneth Vermeer (77 score)
Kenneth Vermeer vindt zichzelf te goed om wekelijks op de bank te zitten bij Ajax en besloot dus te vertrekken. Feyenoord meldde zich en kort daarna was de transfer beklonken. Het feit dat hij direct Erwin Mulder uit de basisformatie verdrong zegt genoeg over de kwaliteiten van de ex-Ajacied. Ondanks hij nog geen van de drie wedstrijden won in het Feyenoordshirt mogen de Rotterdammers blij zijn met deze aanwinst.

4. Jeroen Zoet (77 score)
Jeroen Zoet bewijst wekelijks waarom hij bij PSV tussen de palen staat. Tijdens zijn verhuurperiode bij RKC Waalwijk overtuigde hij de Eindhovenaren om hem zo snel mogelijk terug te halen naar het Philips Stadion. Na het afgelopen -solide- seizoen hoeft de 23-jarige goalie slechts één Eredivisie-keeper voor zich te dulden.

3. Memphis Depay (78 score)
PSV heeft afgelopen zomer de grootste slag geslagen met het behouden van Memphis Depay. De doelgerichte aanvaller trof deze competitie al vijf keer doel en wordt zelfs na het sluiten van de transferwindow nog in verband gebracht met Real Madrid. De Eindhovenaren kunnen in elk geval nog tot de winterstop genieten van de diensten van deze sterke aanvalsleider, maar hopelijk maakt hij het seizoen in onze vaderlandse competitie af.

2. Georginio Wijnaldum (78 score)
Hij werd ooit gezien als grootste talent van Nederland, maar zijn overstap van Feyenoord naar PSV leverde niet direct het gewenste effect op. Na een pittige vormcrisis lijkt de geboren Rotterdammer eindelijk de goede weg ingeslagen te zijn op zoek naar zijn oude niveau. Vooralsnog moet hij het doen met een gedeelde tweede plek in deze FIFA-ranking, maar deze creatieveling heeft de potentie om een grote te worden.

1. Jasper Cillessen (79 score)
Jasper Cillessen presteert al maanden achtereen uitstekend. Toen hij als groot talent van NEC Nijmegen naar Amsterdam verkaste kwam hij op de bank te zitten achter Kenneth Vermeer. Als Frank de Boer een beroep op hem deed, stond hij altijd klaar. Afgelopen jaar brak de sluitpost uit Groesbeek definitief door, met een plek op het WK als beloning. Zijn onafgebroken lijn van goede wedstrijden levert hem de hoogste positie van alle Eredivisie-spelers op in FIFA 15.